به روز شده در
کد خبر: ۴۳۲۵

جریان مقاومت در سالی که گذشت

سال 1403 را می‌توان سال محور مقاومت دانست چرا که در این سال تحولات بسیاری در فلسطین و لبنان تا عراق و یمن رخ داد و افراد تاثیرگذار در این جریان‌ها به شهادت رسیدند.

جریان مقاومت در سالی که گذشت
گروه سیاسی آوش

نقطه شروع همه را می‌توان روز 7 اکتبر سال 2023 دانست روزی که جنبش حماس به صورت غافلگیرانه به مواضع ارتش رژیم صهیونیستی و شهرک‌های اطراف غزه یورش برد که منجر به هلاکت 1300 نفر و اسارت 250 صهیونیست شد. عملیات جنبش حماس، «طوفان الاقصی» نام گذاری شد.

پس از این اتفاق که شکست همه‌جانبه اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی را آشکار کرد، ارتش این رژیم حمله سراسری به نوار غزه را از سر گرفت که در روزهای اول، 5 هزار شهید و هزاران زخمی را بر جای گذاشت.

پس از عملیات طوفان الاقصی گروه‌های مقاومت دیگر در سطح منطقه مانند حزب الله لبنان و مقاومت اسلامی عراق و انصارالله یمن حملات نظامی خود علیه مواضع رژیم صهیونیستی با عنوان جبهه پشتیبانی (جبهه الاسناد) آغاز کردند که شامل حملات موشکی و پهپادی علیه ارتش رژیم صهیونیستی می‌شد که ضربات سنگینی را مخصوصا از نظر اقتصادی به این رژیم وارد کرد.

در جریان حمله رژیم صهیونیستی که 15 ماه به طول انجامید جمع زیادی از رهبران گروه‌های مقاومت در منطقه، در بازه‌های زمانی مختلف به شهادت رسیدند که شامل رهبران در سطوح مختلف می‌شد.

سیدحسن نصرالله

 سیدحسن نصرالله

دبیرکل حزب‌الله لبنان از سال 1992 بیش از 32 سال رهبری جریان مقاومت اسلامی در لبنان را بر عهده داشت و توانست حزب‌الله را از یک گروه چریکی به ارتشی قدرتمند با توانایی‌های منحصر به فرد تبدیل کند.

دوران دبیرکلی سیدحسن نصرالله با حوادث سرنوشت‌ساز در منطقه خاورمیانه همراه بود که از جمله آنها می‌توان به امضای معاهده اوسلو در سال 1993 و لشگرکشی آمریکا به خاورمیانه در سال‌های 2001 و 2003 اشاره کرد.

در زمان دبیرکلی سیدحسن نصرالله بخش‌هایی از جنوب لبنان همچنان در اشغال رژیم صهیونیستی و نیروهای آنها قرار داشت که با تدبیر او روند حملات مقاومت اسلامی علیه صهیونیست‌ها از نظر کمی و کیفی متحول و سرانجام در سال 2000 ارتش رژیم صهیونیستی مجبور به خروج کامل از لبنان شد.

اما نقطه عطف و صعود شخصیت دبیرکل حزب‌الله لبنان را می‌توان سال 2006 و پیروزی حزب‌الله در جنگ علیه رژیم صهیونیستی دانست. 

با شروع جنگ در غزه نیز، سیدحسن نصرالله تاکید کرد این جبهه پشتیبانی از نوار غزه را تا زمان پایان جنگ ادامه خواهد داد و به هیچ عنوان از کمک و یاری رساندن به مردم غزه دست نخواهد کشید. 

سرانجام دبیرکل حزب الله لبنان در بمباران سنگین منطقه ضاحیه جنوبی بیروت با استفاده از 85 تن مواد منفجره به همراه جمعی از فرمانده‌هان صف اول حزب الله لبنان به درجه شهادت نائل آمد.

اسماعیل هنیه

 اسماعیل هنیه

 

بامداد روز چهارشنبه، دهم مرداد ۱۴۰۳ روابط عمومی کل سپاه با صدور اطلاعیه‌ای از شهادت اسماعیل هنیه خبر داد؛ رویدادی که در محل اقامت وی در تهران رقم خورد.

اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه (به عربی: إسماعیل عبد السلام أحمد هنیة) ملقب به ابوالعبد اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، است که بعد از طراحی و اجرای عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و حمله به صهیونیست‌ها در سرزمین‌هایی که به اشغال درآورده‌اند، به چهره‌ای شناخته شده‌تر در جهان بدل شد.

 او که متولد سال ۱۹۶۳ است، مدتی (از ۲۹ مارس ۲۰۰۶ تا ۱۴ ژوئن ۲۰۰۷) نخست‌وزیر دولت خودگردان فلسطین بوده و از ۶ مه ۲۰۱۷ به عنوان رئیس جدید دفتر حماس، جایگزین خالد مشعل شد.

فواد شکر

photo_2025-03-16_13-03-19

سیدفواد فکر، با اسم جهادی سیدمحسن نفر، فرد شماره دو حزب‌الله لبنان و معاون جهادی دبیرکل حزب‌الله و از بنیان‌گذاران مقاومت اسلامی در سال 1982 میلادی به شمار می‌آمد.

اغلب نقش سیدمحسن نفر در ساختار حزب‌الله به تشکیل نهادهای امنیتی این سازمان و ایجاد چتر امنیتی در مقابل سازمان‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مربوط می‌شد.

با شهادت عماد مغنیه و مصطفی بدرالدین در سال‌های 2008 و 2016، شورای جهادی حزب‌الله سید محسن را به عنوان رئیس و معاون جهادی دبیر کل انتخاب کرد.

فواد شکر در 9 شهریور 1403 در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت به شهادت رسید.

ابراهیم عقیل

n00902134-b

فرمانده یگان رضوان در حزب‌الله لبنان که با نام جهادی حاج عبدالقادر شناخته می‌شد، ابراهیم عقیل از اعضای اصلی بنیان‌گذار حزب‌الله لبنان بود که از سال 1361 تا لحظه شهادت مسئولیت اصلی بخش عملیات حزب‌الله لبنان را بر عهده داشت. به معنای دیگر از نظر اجرایی همه عملیات‌های حزب‌الله لبنان با طراحی و مدیریت ابراهیم عقیل صورت می‌پذیرفت.

بعد از شهادت عماد مغنیه و تشکیل یگان نیروی ویژه حزب‌الله لبنان ملقب به نیروی رضوان، حاج عبدالقادر به فرماندهی این یگان منصوب شد.

ابراهیم عقیل در 30 شهریور 1403 در بمباران جلسه شورای فرماندهی یگان رضوان در ضاحیه جنوبی بیروت به همراه جمعی از فرماندهان ارشد این یگان به شهادت رسید.

سیدهاشم صفی‌الدین

1730992608_20971_photo_2024-11-07_18-35-04

رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان و یکی از رهبران ارشد مقاومت اسلامی لبنان که سال‌ها در این سمت، مسئول نظارت بر امور اجرایی سازمان‌های تحت نظر حزب‌الله لبنان بود، سیدهاشم صفی‌الدین نام داشت که از او به عنوان جانشین سیدحسن نصرالله در صورت شهادت نام برده می‌شد.

سیدهاشم صفی‌الدین پس از شهادت شهید سیدحسن نصرالله در 27 سپتامبر به عنوان دبیرکل جدید حزب‌الله انتخاب شد اما دو روز قبل از اعلام رسمی این خبر در بمباران منطقه المریجه در ضاحیه جنوبی بیروت به همراه جمعی از فرماندهان رکن اطلاعات حزب‌الله لبنان به شهادت رسید. 

محمد الضیف

Gij0Ap-XkAA7jO2

محمد الضیف، فرمانده کل گردان‌های قسام، از سال 2002 و نفر اول در لیست ترور رژیم صهیونیستی که توانسته بود برای بیش از 17 سال از تیررس سازمان‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مخفی بماند.

سطح حفاظت اطلاعاتی که الضیف برای خودش تامین کرده بود به حدی بالا بود که سازمان موساد و شاباک به عنوان دو بازوی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی برای 17 سال مدعی بودند محمد الضیف فلج شده و قدرت حرکت ندارد، این در حالی بود که الضیف در سلامت کامل جسمانی به سر می‌برد.

محمد الضیف در روز 7 اکتبر با صدور پیامی ویدیویی آغاز عملیات طوفان الاقصی را رسما اعلام کرد و فرماندهی این جنگ بر عهده او بود.

ابوعبیده، سخنگوی گردان‌های قسام، بعد برقراری آتش بس از شهادت محمد الضیف در جریان عملیات طوفان الاقصی خبر داد.

در بیانیه ابوعبیده، جزئیات شهادت محمد الضیف منتشر نشد اما رژیم صهیونیستی در 23 تیرماه 1403 با حمله به اردوگاه مواصی در خانیونس در جنوب نوار غزه مدعی ترور محمد الضیف شده بود و از آن زمان خبرهای ضد و نقیضی از شهادت الضیف منتشر می‌شد.

یحیی السنوار

gettyimages-1251837582

شهرت یحیی السنوار به سال 2011 و آزادی از زندان‌های رژیم صهیونیستی باز می‌گردد که پس از 25 سال اسارت از بند این رژیم آزاد شد.

تا سال 2017 کمتر کسی روی السنوار متمرکز بود تا اینکه در جریان انتخابات داخلی حماس او به ریاست این جنبش در نوار غزه انتخاب شد.

پس از انتخاب السنوار به ریاست حماس در غزه رفتار این جنبش با رژیم صهیونیستی متحول و روند محکم‌تری مقابل اشغالگری رژیم صهیونیستی، به خود گرفت.

اسرائیل، السنوار را مهندس و طراح اصلی عملیات طوفان الاقصی می‌داند و معتقد است او رهبران شاخه نظامی حماس را برای اجرای این عملیات قانع کرد.

یحیی السنوار در 25 مهر ماه سال 1403 در درگیری با سربازان صهیونیست در منطقه تل‌السلطان در استان رفح به شهادت رسید. 

ارسال نظر

آخرین اخبار