صهیونیستها در سوریه دنبال چه هستند؟
اوضاع و احوال کشور سوریه پس از سرنگونی دولت بشار اسد دستخوش فراز و نشیب بسیاری شده و عدم تشکیل دولت به صورت رسمی و عدم سازماندهی نیروهای امنیتی و نظامی، تاثیرات منفی خود را در روند کلان این کشور گذاشته است.

به گزارش آوش، در جدیدترین حوادث امنیتی بامداد شنبه گذشته در منطقه جرمانا در حومه شرقی شهر دمشق و در درگیری بین عناصر وابسته به وزارت دفاع جدید سوریه و مسلحان محلی دروزی، یک تن کشته و 9 تن دیگر زخمی شدند. هر چند این حادثه در ظاهر طبیعی و حل و فصل ماجرا، امری ساده به نظر میرسد اما دخالت رژیم صهیونیستی بر پیچیدگی آن افزود.
اسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، شنبه شب از دستور به ارتش این رژیم برای آمادگی دفاع از شهرک جرمانا در صورت تکرار تعرض به این شهرک خبر داد.
شهرک جرمانا در حومه شرقی شهر دمشق و در نزدیکی منطقه زینبیه قرار دارد و از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور در سال 2011 میزبان جمع زیادی از آوارگان سوری از مناطق مختلف است. تصمیم رژیم صهیونیستی نیت این رژیم را برای گسترش اشغال سوریه به صورت مستقیم یا غیر مستقیم را بیش از پیش علنیتر کرده است به خصوص که ماجرا مربوط به مناطق مرزی بین سوریه و سرزمینهای اشغالی نیست بلکه مسئله در عمق خاک این کشور به حساب میآید.
در پی تهدیدات رژیم صهیونیستی مبنی بر دخالت در جرمانا صدای انفجارهای سنگین دمشق پایتخت سوریه را به لرزه در آورد که در پی آن صدای تیراندازی در شهرک جرمانا شنیده شد. سازمان امنیت ملی سوریه با صدور بیانیه ای از سیطره نیروهای امنیتی سوری بر شهرک جرمانا و پایان درگیری ها خبر داد.
دروزیها قبل و بعد از سقوط دولت سوریه
جامعه دروزی از قدیمیترین گروههای ساکن در سرزمین شامات (فلسطین – لبنان – سوریه) به شمار میآیند، جمعیت فعلی آنها در حدود یک و نیم میلیون در سراسر جهان تخمین زده میشوند که حدود یک میلیون آن در سرزمین شامات مستقر هستند.
تعداد دروزیهای فلسطین 140 هزار نفر، لبنان 250 هزار و در سوریه بین 700 الی 800 هزار نفر و در ارتفاعات جولان 23 هزار نفر تخمین زده میشوند که وضعیت سیاسی مختلفی را دارند.دروزیها هر چند در دولت سوریه مسئولیت های بزرگی به دست نیاوردند ولی در ارتش سوریه توانسته بودند به طور محدود وارد شده و از این طریق با دولت سوریه همکاری کنند.
در لبنان دروزیها حضور سیاسی وزینی را در دوره معاصر به دست آوردند و به نوعی میتوان گفت که دروزیهای لبنان از نظر سیاسی موفقتر از دیگر کشورها هستند.
در فلسطین اشغالی اما ماجرا متفاوت است. دروزی ها در فلسطین از بدو اشغال این کشور با رژیم صهیونیستی همکاری کامل دارند و 85 درصد جمعیت 140 هزار نفری دروزیها در ارتش رژیم صهیونیستی حضور دارند. برای درک اهمیت حضور دروزیها در ارتش صهیونیستی کافی است به آمار جنگ اخیر علیه لبنان بیاندازیم. بر اساس آمار اعلام شده از سوی رسانههای رژیم صهیونیستی حدود 70 هزار سرباز صهیونیست در این جنگ شرکت داشتند و جامعه دروزیها می توانند به راحتی نیمی از استعداد ارتش رژیم صهیونیستی در این جنگ یا جنگهای مشابه را پر کنند.
بر خلاف همکاری کامل جامعه دروزی در داخل سرزمینهای اشغالی مردم ساکن ارتفاعات جولان که آنها نیز دروزی هستند از دریافت شناسنامه اسرائیلی سرباز زده و بر هویت عربی و سوری خود تاکید میکنند.
خیز صهیونیستها برای تجزیه سوریه
تلاش اخیر رژیم صهیونیستی برای حمایت از دروزیها را میتوان در راستای اهداف بلند مدت این رژیم در خصوص سوریه دانست، خلأ قدرت و ساختار طایفهای در سوریه و حاکمیت یک اقلیت بر اکثریت طی 54 سال، فضایی متشنج و رقابتی را برای دست یافتن به بیشترین امتیازات در آینده سوریه را ایجاد کرده است.
این موضوع در کنار حضور دروزیها در نزدیکی ارتفاعات اشغالی جولان و دغدغههای امنیتی مقامات رژیم صهیونیستی را به فکر نزدیک کردن دروزیها به خود در کوتاه مدت و تشکیل یک کشور دروزی در جنوب سوریه و تجزیه این کشور در بلند مدت انداخته است. هر چند نقشه صهیونیستها تا کنون وارد فاز عملیاتی نشده اما رهبران دروزی سوریه و لبنان با هوشیاری و سرعت عمل هر گونه همکاری با رژیم صهیونیستی را رد کردند.
شیخ حکمت الهجری، رهبر دروزی های سوریه، در جریان دیدار با اهالی منطقه جرمانا گفت: ما هیچ وقت به دنبال تجزیه طلبی نبوده و نخواهیم بود ما فقط می خواهیم از ریشه و اصالت خود دفاع کنیم، ما بر وحدت سرزمینی سوریه تاکید داریم.
همچنین ولید جنبلاط، رهبر دروزی های لبنان، ضمن هشدار در خصوص طمع ورزی صهیونیستها به سرزمین سوریه از رهبران و عقلای دروزی خواست تا از بازی در زمین صهیونیستها اجتناب کنند.
به نظر میرسد پس از سقوط دولت سابق سوریه و تشتت دولت جدید و نبود برنامه جامع بلند مدت، آینده این کشور را در هالهای از ابهام قرار داده است. به نظر میرسد طمع ورزی اخیر صهیونیستها ابتدای مسیر دخالتهای خارجی در سوریه خواهد بود.