به روز شده در
کد خبر: ۲۷۸۷۴

تحریم آلبانیز، نمایش استانداردهای دوگانه آمریکا

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل، این هفته تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفت؛ دولت دونالد ترامپ علت اقدام خود را حمایت آلبانیز از تروریسم و تمایلات ضدیهودی اعلام کرده این در حالی است که او روی پرونده نقض حقوق بشر در مناطق فلسطینی‌نشین کار می‌کرد.

تحریم آلبانیز، نمایش استانداردهای دوگانه آمریکا

آلبانیز 48 ساله نخستین زنی است که در تاریخ سازمان ملل به عنوان گزارشگر ویژه این سازمان انتخاب شده است. اولین بار سال 2022 بود که او به مدت سه سال برای کار در این پست انتخاب شد اما به دلیل ایفای نقشی دقیق در کاری که به او سپرده شده بود، ماموریت او سال 2025 برای سه سال دیگر تمدید شد.

آلبانیز چه کرده بود که تحریم شد؟

آلبانیز در هفته‌های اخیر در سلسله نامه‌هایی به کشورهای مختلف از آنها خواسته بود با اعمال تحریم‌ها، اسرائیل را تحت فشار بیشتری قرار دهند و آن را مجبور کنند تا به بمباران غزه پایان دهد.

آلبانیز ایتالیایی تبار همچنین از حامیان اقدام دیوان کیفری در صدور کیفرخواست برای مقامات اسرائیلی از جمله بنیامین نتانیاهو بود. وی همچنین در یکی از گزارش‌‌های اخیر خود اسامی برخی کمپانی‌های آمریکایی را که به اسرائیل کمک می‌کردند، منتشر کرده بود.  

همه این اقدامات در نهایت باعث شد، آمریکا وی را بخاطر آنچه که تمایلات ضد یهودی اعلام کرده، تحریم کند اقدامی که از جانب بسیاری از کشورهای جهان واکنش‌هایی را برانگیخت.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، یکی از سیاستمدارانی در جهان بود که به این اقدام آمریکا واکنش نشان داد و در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس در حمایت از آلبانیز نوشت: «حقیقت را نمی‌توان با تحریم سرکوب کرد. خانم فرنچسکا آلبانیز، گزارشگر وضعیت حقوق بشر در فلسطین اشغالی، به‌خاطر بیان حقیقت و ایستادگی در برابر نسل‌کشی، اشغالگری و آپارتاید تحریم شده و در معرض قلدری قرار می‌گیرد. همزمان نتانیاهو که یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب دیوان بین‌المللی کیفری است در واشنگتن مورد استقبال قرار می‌گیرد. شما در حال نمایش نفاقی عریان و تمام‌عیار هستید و دنیا دارد تماشا می‌کند.»

تاوان کار حرفه‌ای

تحریم آلبانیز به‌زعم ناظران و تحلیلگران آغاز روندی خطرناک در عرصه بین‌المللی و رویارویی کارکنان نهادهای حقوق بشری در جهان است. در واقع دولت ترامپ با این اقدام که در جهت منافع اسرائیل انجام شد، سنگ بنای مقابله با گزارشگران حقوق بشر و هر فعالی در این زمینه را بنا کرد. با تحریمی که علیه آلبانیز اعلام شده و بر مبنای آن وی بخشی از دارایی‌های خود را نیز از دست خواهد داد، فعالان حقوق بشری برای ادامه کار حرفه‌ای خود دچار مشکل می‌شوند.

اقدام آمریکا در تحریم آلبانیز همچنین یک بار دیگر معیارهای دوگانه آمریکا در قبال رویدادهای مشابه را آشکار کرد. آمریکا در حالی این تحریم را اعمال کرده است که در دو سال اخیر چشم‌های خود را به روی جنایاتی که در غزه می‌شود بسته است و در مقابل بر وضعیت حقوق بشر در کشورهایی متمرکز می‌شود که در رقابت یا دشمنی با آنان است.

در همین ارتباط محمدجواد ظریف، وزیر پیشین امور خارجه، در توئیتی نوشته است: «آمریکا رهبر القاعده سوریه را از فهرست تروریستی خود حذف و همزمان گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد را تحریم کرد. درست مثل سال۱۹۸۴ که ایالات متحده صدام را از فهرست تروریسم حذف و ایران را به آن اضافه کرد.»

ارسال نظر

آخرین اخبار