موشکهای یمنی عامل بحران حمل و نقل صهیونیستها/ محاصره دریایی آغاز شد
نتایج اولیه ممنوعیت پروازهای اعمالشده توسط نیروهای صنعا علیه رژیم صهیونیستی که از ابتدای ماه جاری با حملات مکرر به فرودگاه «بنگوریون» در تلآویو آغاز شده نشاندهنده بروز بحران حملونقل هوایی در اسرائیل است.

نتایج اولیه ممنوعیت پروازهای اعمالشده توسط نیروهای صنعا علیه رژیم صهیونیستی که از ابتدای ماه جاری با حملات مکرر به فرودگاه «بنگوریون» در تلآویو آغاز شده نشاندهنده بروز بحران حملونقل هوایی در اسرائیل است. این بحران همچنان به بخشهای مختلف اقتصادی از جمله گردشگری و صادرات آسیب میرساند بهویژه آنکه این فرودگاه برای صادرات حدود ۴۰۰ هزار تن از کالاهای اسرائیلی مورد استفاده قرار میگرفت. پیشتر محاصره دریایی یمن علیه رژیم صهیونیستی در ماههای گذشته که عملاً بندر ایلات در دریای سرخ را تعطیل کرد به افزایش حملونقل هوایی از طریق فرودگاه «بنگوریون» منجر شده بود.
یک منبع نظامی آگاه در صنعا به روزنامه «الأخبار» تأیید کرد؛ «تصمیم یمن درباره محاصره هوایی یکی از مهمترین تصمیماتی بود که با جنبشهای مقاومت فلسطینی در نوار غزه بررسی شد.» وی اشاره کرد که «انصارالله اثرات حملات خود به فرودگاه بنگوریون را رصد میکند و با اجرای حملات بیشتر برای تعمیق بحران حملونقل هوایی اسرائیل تلاش میکند.» این منبع افزود که «این اقدام در چارچوب سیاست فشار حداکثری صنعا علیه دشمن با هدف وادار کردن آن به توقف جنگ در غزه و رفع محاصره این منطقه صورت میگیرد.»
این تحولات شرکت هواپیمایی ایرلندی «رایانایر» را وادار کرد تا همه پروازهای خود به فرودگاه «بنگوریون» را تا چهارم ماه آینده لغو کند. رسانههای عبری زبان به نقل از مدیر اجرایی این شرکت گزارش دادند رایانایر در حال بررسی انتقال هواپیماهای خود از این فرودگاه به مقاصد جایگزین در اروپا در صورت عدم حل مشکلات امنیتی جاری در «بنگوریون» است.
بر اساس گزارش رسانههای عبری، شرکت هواپیمایی یونانی «ایژین ایرلاینز» نیز از تصمیم قبلی خود برای ازسرگیری پروازها در تاریخ تعیین شده عقبنشینی کرد و دلیل این تأخیر را ادامه خطرات ناشی از تهدیدات یمنی علیه این فرودگاه اعلام کرد. طی دو هفته گذشته دامنه تبعیت شرکتهای هواپیمایی بینالمللی از تصمیم صنعا هرچند به دلیل نگرانیهای امنیتی گسترش یافته است.
شرکتهای هواپیمایی کانادایی، بریتانیایی، فرانسوی، آمریکایی و ایتالیایی نیز ازسرگیری پروازهای خود را منوط به کاهش سطح تهدیدات نیروهای یمنی علیه فرودگاههای اسرائیل کردهاند.
در این میان روزنامه عبری زبان «گلوبز» روز گذشته به نقل از شموئیل الماس ژنرال بازنشسته ارتش اشغالگر گزارش داد که «حملات هوایی اسرائیل به یمن از جمله حمله گسترده اخیر به بنادر حدیده و صلیف، به تضعیف حوثیها منجر نمیشود. برعکس، این حملات حضور مردمی و سیاسی آنها را تقویت کرده و انسجام داخلیشان را افزایش میدهد.»
وی افزود: «تصمیمگیرندگان در تلآویو تصور میکنند حوثیها با هدف قرار گرفتن زیرساختها و منابع تأمین تضعیف خواهند شد اما واقعیت یمن این فرض را رد میکند.»
آغاز مرحله محاصره دریایی توسط ارتش یمن
در ادامه حملات ارتش یمن علیه عمق سرزمین های اشغالی سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، شامگاه دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد «اجرای محاصره دریایی بر بندر اشغالی حیفا آغاز شده است.»
این بیانیه افزود که این اقدام «در پاسخ به تشدید تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه برادران و مردم ما در غزه، ارتکاب روزانه دهها کشتار، و قربانی شدن صدها نفر در جنایت نسلکشی بیسابقهای که جهان نظیر آن را ندیده است، همچنین در واکنش به تداوم محاصره و گرسنگی دادن به مردم غزه، و امتناع دشمن از توقف تجاوزات و رفع محاصره» انجام شده است.
بیانیه مذکور خاطرنشان کرد که «نیروهای یمنی به تمامی شرکتهایی که کشتیهایشان در بندر حیفا حضور دارند یا عازم این بندر هستند، هشدار میدهند که از لحظه صدور این بیانیه، بندر مذکور در فهرست اهداف قرار گرفته است و این شرکتها باید مفاد این بیانیه و اطلاعیههای بعدی را جدی بگیرند.»