به روز شده در
کد خبر: ۱۳۷۹۳

سفر احمد الشرع به فرانسه؛ اعتراف مترقبه

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه در دوره انتقالی، در اولین سفر خود به اروپا، به فرانسه رفت و با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، دیدار کرد.

سفر احمد الشرع به فرانسه؛ اعتراف مترقبه
گروه سیاسی آوش/

پیش از سفر احمد‌الشرع، رئیس دولت موقت سوریه، کاخ الیزه موضوعات متعددی را برای گفت‌وگو اعلام کرده بود که مهم‌ترین آن‌ها  گفت‌وگوی ملی، روند سیاسی انتقالی، مبارزه با تروریسم، مسئله آوارگان و مرز با لبنان، تحریم‌ها، بازسازی و مجازات عاملان جنایات فرقه‌ای بودند. ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، پیش از ورود الشرع تأکید کرد، کشورش «چک سفید» به سوریه نخواهد داد و عملکرد این کشور را بر اساس اقداماتش قضاوت خواهد کرد. این اظهارات به سیاست اعلام‌شده اتحادیه اروپا در قبال سوریه اشاره دارد که پس از تعلیق برخی تحریم‌های اعمال‌شده بر این کشور اتخاذ شده است.

الشرع، که همراه با حسین سلامه، رئیس دستگاه اطلاعاتی، اسعد الشیبانی، وزیر امور خارجه، و رائد الصالح، وزیر امور اضطراری و بلایا (در اولین حضور یک وزیر غیر از الشیبانی در سفرهای خارجی رئیس‌جمهور انتقالی) بود، از تشریفات دیپلماتیک مرسوم که پاریس برای استقبال از رهبران میهمان به کار می‌برد، برخوردار نشد. این امر نشان‌دهنده پایبندی فرانسه به رویکرد ایالات متحده است که هنوز دولت الشرع را به رسمیت نشناخته و تلاش دارد از این سفر حداکثر بهره‌برداری را بدون به‌رسمیت‌شناختن کامل این دولت انجام دهد.

مکرون پس از دیدار با الشرع اظهار داشت: فرانسه از بازسازی سوریه در مرحله پس از اسد حمایت می‌کند و به میهمان خود تأکید کرد که حفاظت از همه سوری‌ها و پیگرد عاملان اقدامات خشونت‌آمیز ضروری است. او با اشاره به «موج جدید خشونت‌های فرقه‌ای در سوریه» تأکید کرد، «هیچ مسئول قتل‌عامی در سوریه نباید از مجازات مصون بماند».

مکرون همچنین اعلام کرد؛ فرانسه آماده آغاز مذاکرات بین سوریه و لبنان برای ترسیم مرزها است. او افزود: «به رئیس‌جمهور سوریه تأکید کردم اگر به مسیر خود ادامه دهد ما نیز در میانه راه با او همراه خواهیم شد.» وی از توافق امضا‌شده بین دولت جدید و «نیروهای دموکراتیک سوریه» تمجید کرد و هشدار داد که «داعش همچنان تهدیدی جدی است و ما از سوریه انتظار داریم با همه گروه‌های تروریستی مقابله کند.» مکرون اعلام کرد که پاریس با شرکای آمریکایی و سازمان ملل برای حمایت از سوریه همکاری خواهد کرد و تلاش‌هایی برای «لغو تدریجی تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه و فشار بر واشنگتن برای دنبال‌کردن همین مسیر» در جریان است.

الشرع تلاش کرد ابعاد کشتارهای فرقه‌ای در منطقه ساحلی سوریه را کم اهمیت جلوه دهد و اظهار داشت که این موضوع «بزرگ‌نمایی شده است.» او به موضوعاتی اشاره کرد که همکاری دولتش با اتحادیه اروپا و جامعه جهانی را نشان می‌دهد، از جمله مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همکاری با سازمان منع تسلیحات شیمیایی. الشرع تأکید کرد که «آینده سوریه در اتاق‌های بسته یا پایتخت‌های دوردست تعیین نخواهد شد» و افزود که با مکرون درباره امنیت مرزها، حملات مداوم اسرائیل و وضعیت مرزی با لبنان گفت‌وگو کرده است.

GqWBd80WsAAq_Wy

وی اشاره کرد که «اسرائیل در هفته گذشته بیش از ۲۰ بار سوریه را بمباران کرده و به بهانه حفاظت از اقلیت‌ها عمل کرده است.» او تأیید کرد که مذاکرات غیرمستقیمی با میانجی‌گری امارات با اسرائیل در جریان است و هدف این مذاکرات «آرام‌سازی و توقف تجاوزات اسرائیل» است. الشرع افزود: «ما با همه کشورهایی که با اسرائیل در ارتباط هستند گفت‌وگو می‌کنیم تا برای توقف تجاوزاتش فشار بیاورند.»

الشرع به موضوع جنگجویان خارجی در سوریه نیز پرداخت که واشنگتن شرط کنار گذاشتن آن‌ها از قدرت و اخراجشان را برای برقراری روابط با دمشق مطرح کرده است. او اظهار داشت که دولتش به همه کشورها اطمینان داده که «جنگجویان خارجی به قوانین سوریه پایبند خواهند بود و به کشورهایشان آسیب نخواهند رساند.» او ادعا کرد که این افراد «به‌صورت انفرادی و نه گروهی برای حمایت از مردم سوریه در جریان انقلاب به این کشور آمده‌اند» و قانون اساسی سوریه تعیین خواهد کرد که کدام‌یک از جنگجویان خارجی و خانواده‌هایشان می‌توانند شهروندی دریافت کنند.

به طور کلی این سفر نشانه‌ای از گشایش گسترده بین سوریه و فرانسه نیست بلکه تلاشی دوجانبه برای کسب حداکثر منافع از این رابطه است. فرانسه که پس از سقوط اسد با همکاری آلمان در صحنه اروپایی سوریه پیشتاز شده به دنبال افزایش فشار بر روسیه که دو پایگاه نظامی در سوریه (پایگاه هوایی حممیم و پایگاه دریایی طرطوس) دارد و جلوگیری از واگذاری پرونده سوریه به ترکیه بازیگر اصلی کنونی است. در مقابل الشرع که دعوت فرانسه را پذیرفته به دنبال تثبیت دولت خود، تأیید مشروعیت آن، گسترش کانال‌های ارتباطی با جامعه اروپا و غلبه بر بحران‌های انباشته‌شده از جمله کشتارهای ساحلی است.

ارسال نظر

آخرین اخبار