به روز شده در
کد خبر: ۱۳۷۱۰

صدراعظم جدید آلمان کیست و مواضعش درباره ایران چیست؟

فردریش مرتس بعد از شکست در دور نخست رأی‌گیری در بوندستاگ، در دور دوم با اکثریت آرا به عنوان صدراعظم جدید آلمان انتخاب شد.

صدراعظم جدید آلمان کیست و مواضعش درباره ایران چیست؟
گروه سیاسی آوش/

اکنون فردریش مرتس از حزب راست میانه دموکرات مسیحی باید همراه با دو حزب سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات و کابینه‌ای که متشکل از اعضای این سه حزب است به جنگ چالش‌های سیاست، اقتصادی و منطقه‌ای و بین‌المللی برود.

دویچه وله در این باره نوشت، صدراعظمی آلمان برای مرتس که نزدیک به دو دهه است در انتظار نشستن بر این کرسی است، گام بسیار بزرگی در دوره کاری‌اش محسوب می‌شود. او هرگز دارای پست بلندمرتبه‌ای در دولت و یا مسئولیتی قابل‌توجه حتی در حد شهردار یک شهر کوچک نبوده‌است.

مرتس که اکنون 69 سال دارد، پیرترین صدراعظم آلمان از زمان کنراد آدناوئر، صدراعظم پس از جنگ جهانی دوم این کشور، است که در 73 سالگی به این سمت رسید. او همچنین هفته گذشته برای اولین بار وارد مذاکراتی با احزاب ائتلافی برای تشکیل دولت شد.

مرتس، سیاستمداری محافظه‌کار، طرفدار اقتصاد آزاد و صریح‌اللهجه است. وعده داده مرزها را کنترل و قوانین مهاجرتی سختگیرانه‌تری وضع کند و در کنار آن مالیات ها را کاهش داده و قدرت اقتصادی آلمان را افزایش بخشد.

مرتس آتلانتیک‌گرایی دوست اروپا

به نوشته مجله اقتصادی ویرت‌شافتش‌ووخه، مرتس ضمن گرایش‌هایش به آمریکا دوست اروپا و اصلاح‌طلب است. این توصیف به معنای آن است که او بهترین گزینه برای زمان کنونی آلمان به عنوان یکی از سه کشور اصلی اروپا به همراه فرانسه و انگلیس است.

او از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۴ عضو پارلمان اروپا بود. پس از آن بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۹ به مدت ۱۵ سال در بوندستاگ (پارلمان آلمان) خدمت کرد و در این مدت به مقام ریاست فراکسیون حزب دموکرات‌ مسیحی در پارلمان رسید. او در تمام این سال‌ها به روابط آلمان و ایالات متحده توجه داشت. بنابراین در شرایطی که دونالد ترامپ که در میان روسای جمهوری آمریکا سختگیرانه‌ترین سیاست‌ها را نسبت به اروپا دارد، وجود صدراعظمی در آلمان که می‌تواند روابط خوبی با واشنگتن داشته باشد برای اروپا نعمتی خواهد بود تا شاید اختلافات بین دو سوی آتلانتیک را به حداقل برساند.

روابط صدراعظم جدید آلمان با ایران

صدراعظم جدید آلمان را نمی‌توان دوستی بی‌چون و چرا یا حداقل بی‌طرف برای ایران دانست. به گزارش نیوعرب او همواره مواضعی سخت در قبال ایران داشته و انتظار می‌رود به موضع‌گیری خود در قبال ایران همچنان ادامه دهد.

در حالی که حزب سوسیال مسیحی آلمان در انتخابات 2021 خواهان بازگشت به برجام شده بود به نظر نمی‌رسد مرتس علاقه‌ای به مذاکرات دوباره اروپا با ایران داشته باشد. بویژه که او به همراه حزبش مدعی است اروپا باید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست تروریسم قرار دهد.

اما منتقدان مرتس، سیاست‌های او در قبال ایران را زیر سوال برده و تأکید می‌کنند در شرایطی که مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در جریان است و هر دو طرف در تکاپو هستند تا به مصالحه‌ای در این خصوص دست یابند، آلمان نیز باید سیاست‌های معتدل‌تری را در قبال ایران در پیش گیرد. از همین رو نقش مرتس به عنوان یکی از رهبران اصلی قاره سبز برای رسیدن به این تعادل اهمیت بسیاری دارد.

ارسال نظر

آخرین اخبار