به روز شده در
کد خبر: ۲۲۳۹۵

توصیه‌های بهداشتی و غذایی در شرایط اضطراری

استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در روزهای بحرانی قرار داریم به شهروندان توصیه کرد که از آب و غذای سالم استفاده کنند تا دچار مسمومیت نشوند.

توصیه‌های بهداشتی و غذایی در شرایط اضطراری

کوروش جعفریان،   استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یک بحران جدی رخ داده و کشور در شرایط تهدید دشمن قرار دارد، افزود: شهروندان تحت استرس قرار دارند، ابتدا باید آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند، چرا که اضطراب و استرس موجب مشکلات جسمی، روحی و روانی می‌شود.

او با اشاره به توصیه‌های بهداشتی تغذیه ای در شرایط بحران، گفت: برای اینکه بتوانیم دسترسی سالم به آب و مواد غذایی داشته باشیم، باید راهکارهای اصولی را رعایت کنیم.

او با بیان اینکه شهروندان حتما باید از آب بهداشتی استفاده کنند، تأکید کرد: ممکن است شهروندان در سفر به برکه های آب دسترسی داشته باشند اما باید از سلامت آن مطمئن باشند و سپس از آن استفاده کنند.

او با اشاره به اینکه کشور در همه حال شبکه آب سالم دارد افزود: تا حد امکان از شبکه آب شهری استفاده کنند، اگر به این شبکه دسترسی‌ ندارند از آب معدنی و یا آب جوشیده سردشده استفاده کنند .

جعفریان با بیان اینکه برخی مواد غذایی مانند میوه، سبزیجات و مواد پروتئینی زود فاسد می شوند و باید در دمای پایین و یخچال نگهداری شوند، افزود: نگرانی در مورد مواد پروتئینی، گوشت، مرغ و لبنیات مانند شیر بیشتر است و در معرض آلودگی بیشتری قرار دارند و باید در یخچال نگهداری شوند.

او گفت: غذای پخته شده نیز حداکثر ۲ ساعت باید خارج از یخچال باشد و باید برای طولانی مدت در یخچال نگهداری شود.

جعفریان درباره نگهداری نان نیز اظهار کرد: می‌توان نان را خارج از یخچال و فریزر برای مدت چند روز سالم نگه داشت.

استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ممکن است شهروندان در شرایط موجود به سیستم سرمایشی دسترسی نداشته باشند، توصیه کرد شهروندان به اندازه نیاز غذا تهیه کنند و از خرید زیاد مواد غذایی فاسد شدنی خودداری کنند و برای هر وعده مواد غذایی تهیه کنند.

معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین از شهروندانی که قصد خروج از تهران را دارند خواست در استفاده از رستوران‌های بین راهی مراقب باشند تا غذای سالم مصرف کنند.

او گفت: استفاده از نان و پنیر و در مجموع غذای ساده بهتر از این است که غذای آلوده‌ای در رستوران‌ها استفاده شود .

جعفریان ابراز امیدواری کرد شرایط به زودی به حالت نرمال برگردد.

ارسال نظر

آخرین اخبار