ایران را بخوان
محسن هاشمی: وطندوستی و حب وطن هیچ تنافری با رویکردهای مذهبی ندارد اسماعیل گرامی مقدم: رهبری سرود پیروزی برای ایران سر دادند محمدرضا جلاییپور: همدلی ملی اخیر از حجم شکافها کاسته است محمدعلی ابطحی: آقا آمد با ایران آمد

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت:
در شرایطی که شبکه سایبری و رسانهای دشمنان، طی روزهای اخیر تلاش زیادی برای حاشیهسازی درخصوص عدم حضور رهبر انقلاب در مجامع صورت داده بودند، اما حضور رهبری در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه امام خمینی (ره) مانند سلبی همه این تلاشها را از بین برد. در واکنش به حضور مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی (ره) موج دوم بازنشر استوری هیرو آغاز شد و بسیاری از کاربران داخلی و خارجی با هشتگ #hero به حضور راس هرم حکمرانی ایران واکنش نشان دادند. نقطه عطف حضور رهبری انقلاب که مانند توفانی رسانهها و شبکههای اجتماعی را درنوردید، زمانی بود که رهبری از محمود کریمی که در شمایل نوحهخوان مراسم حاضر شده بود، خواستند «امشب آقای کریمی! «ای ایران» بخوان.» پس از این درخواست بود که یکی از ماندگارترین و تاریخیترین تصاویر از ترکیب روحیه دینی و معنوی ایرانیان با روحیات وطندوستیشان به منصه ظهور رسید و به سرعت در فضای پیرامونی بازتاب پیدا کرد. در ادامه بسیاری از تحلیلگران، استادان دانشگاهی و فعالان سیاسی به رمزگشایی از درخواست رهبری و چرایی طرح آن در یک چنین برههای پرداختند. «اعتماد» ضمن گفتوگوی اختصاصی با فعالان سیاسی، تلاش کرده ابعاد مختلف این دیدگاهها را دراختیار مخاطبان قرار دهد.
محسن هاشمی: وطندوستی و حب وطن هیچ تنافری با رویکردهای مذهبی ندارد
چهره دیگری که در گفتوگو با «اعتماد» در مورد حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) و تاکید ایشان بر خواندن سرود ای ایران دیدگاههایی را مطرح میکند، محسن هاشمی، فرزند آیتالله هاشمیرفسنجانی و عضو حزب کارگزاران است. هاشمی در این زمینه میگوید: «با فرض اینکه یکی از اهداف مهم دشمنان بحث تمامیت ارضی و ازهم پاشیدگی ایران است و آنها ایران ضعیف را خواستارند به نظر بحث اتحاد ملی و انسجام اجتماعی برمبنای تمامیت ایران، حرکت هوشمندانهای است. در واقع نباید تصور کرد دشمن تنها به بهانه تسلیحات هستهای به ایران حمله کرده و تنها هدفش از بین بردن این توانمندی است، بلکه دشمن به دنبال ضربه زدن به ایران یکپارچه و متحد و قدرتمند است. معتقدم این اتحاد ملی و وطندوستی باید در کنار رویکردهای مذهبی و شیعی مورد توجه قرار گیرد. درواقع این دو بال اثرگذار برای رشد و پیشرفت ایران است که باید همواره حفظ شود.»
هاشمی یادآور میشود: «البته این بحث از مدتی قبل از آغاز جنگ 12 روزه نیز در فضای ذهنی و کلامی مقامات کشورمان شکل گرفته بود. حتی شهید باقری در روزهای ابتدایی سال در تختجمشید پیامی نوروزی را خطاب به همه ایرانیان ارسال کردند که در آن بر رویکردهای ملی و تاکید بر تمامیت ارضی کشور توجه شده بود.
سرلشکر شهید محمد باقری، با درک این مفاهیم کلیدی، در کنار بنای باستانی تختجمشید ایستاد و با اشاره به مقولههای صلح، وطندوستی، آرامش، دوستی و برادری با سایر ملل که آرمان تاریخی مردم ایران بوده است، تاکید کرد که رویکرد ایران در روابط با همسایگانش نیز در راستای این آرمان همیشگی حرکت کرده و میکند. این ضرورت باید جدی گرفته شود و براساس منویات رهبری حرکت کرد. مساله این است که وطندوستی و حب وطن هیچ تنافری با رویکردهای مذهبی ندارد، بلکه لازم است ایدئولوژی شیعه با بحثهای ملیگرایی آمیخته شود تا تمامیت ارضی کشور همواره حفظ شود.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان میگوید: «در کنار این ضرورتها، به نظر میرسد یکی از خروجیهای مهم صحبتهای رهبری دوری از رفتارهای افراطی و تندرویهای بیهوده است. بسیار مهم است که از ترویج دیدگاههای کسانی جلوگیری شود که با نظریات افراطی تلاش میکردند به آزادیهای اجتماعی و سبک زندگی مردم بیتوجهی شود. پس از صحبتهای رهبری و پس از مشارکت قابل توجه ملت باید به این ضرورتها توجه شود که معتقدم همینگونه نیز خواهد شد.»
اسماعیل گرامیمقدم: رهبری سرود پیروزی برای ایران سر دادند
اسماعیل گرامی مقدم، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با «اعتماد» در واکنش به حضور رهبر انقلاب در مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در حسینیه امام خمینی (ره) میگوید: «قبل از هر چیز باید دلایل شکست اسراییل و امریکا و ناتو در جنگ 12 روزه مورد بررسی تحلیلی قرار بگیرد تا مشخص شود سرود برای ایران بخوان رهبری واجد کدامین معانی ژرف است. اساسا تهاجم به ایران به بهانه تسلیحات هستهای رخ داد، این درحالی است که ایران عضو NPT بود و ذیل نظارتهای آژانس قرار داشت، ضمن اینکه هرگز هم ارادهای برای ساخت سلاح هستهای نداشت. این روند نشاندهنده هرج و مرج، آنارشیسم و بیصاحب بودن جهان است. در کنار برخی نقاط ضعف، ایران از 3 ضلع اصلی قدرت بهرهمند بود که نهایتا باعث پیروزی ایران در جنگ 12 روزه شد.»
او در تشریح این سه ضلع اصلی پیروزی یادآور شد: «نخست، نقش توان نیروهای نظامی ایران بود. پیش از این هر زمان ما درباره توانمندی موشکی ایران صحبت میکردیم، حتی برخی افراد در داخل برنتابیده و باور نمیکردند، اما در جنگ 12 روزه نیروهای مسلح ایران، توان موشکی خود را به جهان ثابت کردند. عامل دوم پیروزی ایران جامعه قدرتمند ایران بودند. جامعه ایرانی چه در بخش زنان و چه در بخش مردان و... با کمترین هزینه توانستند به برخی مطالبات و آزادیهای خود دست پیدا کنند. کافی است به تحرکات بانوان و نسلهای جوان ایرانی طی سالهای اخیر نگاه کنید تا متوجه این توانمندی اجتماعی ایرانیان شوید. ازسوی دیگر بسیاری از فعالان سیاسی هر چند انتقاداتی از نظام حکمرانی داشتند اما پای کشور ایستادند و مردم را به دوری از تنش و چندگانگی رهنمون شدند. همین اجتماع فراگیر و متکثر، در زمان حمله دشمن با فراموش کردن همه انتقادات و اعتراضات از تمامیت ارضی ایران دفاع کرد و پشت حاکمیت ایستاد. ضلع سوم این توانمندی بدون تردید، نقش مقام معظم رهبری است. پس از اینکه ایران در سحرگاه 23 خرداد شاهد شهادت دامنه وسیعی از فرماندهان نظامی، دانشمندان و غیرنظامیان بود، ایشان به سرعت جانشینان فرماندهان را انتخاب کردند. در ادامه در کمتر از چند ساعت پاسخ کوبندهای به دشمن صهیونی داده میشود. این سه ضلع رهبری، مردم و نیروهای مسلح، تاثیر قابل توجهی در پیروزی ایران داشتند و آن را تحقق بخشید. رهبر انقلاب قبل از آغاز جنگ 12 روزه هم مجوز مذاکرات دولت با امریکا را صادر کردند تا افکار عمومی ایرانیان متوجه نگاه خاص دشمنان شود.»
گرامی مقدم در پایان میگوید: «شنبه شب هم رهبری با اشاره به اینکه سرود ایران خوانده شود، عقیده وافر و ژرف خود به کلیت ایران را نشان دادند. ایشان به جای توجه به حواشی با نگاه عمیق به اصل تمامیت ارضی ایران، درسهای فراوانی به همه طیفها، گروهها و دستجات دادند. باید توجه داشت، حمله دشمن خارجی به کشور حمله به حکومت و نظام سیاسی نیست، بلکه حمله به ایران است. همانطور که حمله روسیه در زمان قاجار، حمله عثمانی در چالدران و... حمله به ایران و تمامیت ارضی ایران بود. امروز هم نه جمهوری اسلامی بلکه ایران در جنگ 12 روزه پیروز شده است. رهبر با روشنگری و آیندهنگری و با ایجاد وحدت کلمه میان همه ایرانیان نشان دادند که همواره به دنبال نقاط اشتراک هستند. تاکید ایشان بر خواندن ایران پاسخی بر یاوهگوییها و جنگهای روانی دشمنان بود. ایشان مشخص کردند چون ایران در این مرحله به پیروزی رسیده، بنابراین شایسته است که سرود پیروزی برای ایران سر داده شود.»
محمدرضا جلاییپور: همدلی ملی اخیر شکافها را کاسته است
محمدرضا جلاییپور، فعال سیاسی اصلاحطلب اما در این خصوص نوشت: «حدس میزنم در این لحظه اگر نظرسنجی شود، هم در ایران و هم در منطقه، محبوبیت فرمانده کل قوای ایران بیش از همه سالهای بعد از سال 88 است. حتی بسیاری از ناراضیان این سالها هم امشب از دیدن ورود بیعصای فرمانده کل قوا به حسینیه و شجاعت و سلامت و آرامششان، دلگرم و دلآرام شدند، چون هم همدلی ملی اخیر شکافها را کاسته و هم بخش بزرگتری از شهروندانِ متکثر ایران درایت فرماندهی دفاع میهنی و آتشبس اخیر را تحسین میکنند. این آلیاژ قدرتمند زیر پرچم ایران و پرچم امام حسین(ع) که در این لحظات میبینیم را عامل بقا و ارتقای ایران و خیر و بهروزی ایرانیان میبینند. این همبستگی فراگیرتر لحظه از دست ندادنی و مهمی است برای آغاز فراگیرتر ساختن نهادهای عمومی و ظرفیتافزاییهای حل مسالهای و فراروی از شکافهای گذشته و ساختن تابآوری ملی و بسط امنیت و عدالت و توسعه. آیا همه ما نیروهای سیاسی و اجتماعی این لحظه را درمییابیم؟
محمدعلی ابطحی: آقا آمد با ایران آمد
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاحطلب، با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس به حضور رهبر انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی حسینیه امام خمینی واکنش نشان داد. او در این زمینه نوشت: آقا آمد، با ایران آمد. در اوج بازی روانی دشمن، آرامبخشترین اتفاق بودنش و دیدهشدنش بود.
محمد مهاجری: بیوطنها و شبیهسازان میهن به آغل هر غلطی بکنند مهم نیست
محمد مهاجری، فعال اصولگرا در واکنش به درخواست خواندن سرود ای ایران توسط رهبری انقلاب اینطور واکنش نشان میدهد: «اینکه رهبر انقلاب در شیعیترین مراسم (عزاداری شب عاشورا) درخواست خواندن سرود ای ایران میکنند، یعنی خاک و میهن و وطن ارزشش از خیلی چیزها بالاتر است. اینکه خاک بر سرهای بیوطن و شبیهسازان میهن به آغل هر غلطی بکنند مهم نیست.»