به روز شده در
کد خبر: ۱۵۰۰۲

فرزندآوری دهه شصتی‌ها در خط پایان

جمعیت ایران به سمت پیری می‌رود. موضوعی که چندسالی است در قالب هشدار و انذار از سوی مقامات کشور مرتب تکرار می‌شود

فرزندآوری دهه شصتی‌ها در خط پایان
دنیای اقتصاد

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت:

جمعیت ایران به سمت پیری می‌رود. موضوعی که چندسالی است در قالب هشدار و انذار از سوی مقامات کشور مرتب تکرار می‌شود. حالا در جدیدترین این هشدارها وزارت بهداشت به دهه شصتی‌ها اعلام کرده که فرصت فرزندآوری آنها رو به اتمام است. معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین از کاهش ۷ درصدی تعداد موالید در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داده است. سال گذشته نیز محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت تاکید کرده بود اگر شیب کاهش رشد جمعیت اصلاح نشود در ۲۰ تا ۲۵ سال آینده سالخورده‌‌ترین کشور منطقه می‌شویم. تمام اینها نشان می‌دهد هیچ‌کدام از سیاست‌هایی که دولت‌ها برای فرزندآوری و افزایش جمعیت در این سال‌ها تدوین کرده‌اند نتوانسته ایران را از قرارگرفتن در لبه پرتگاه کهنسال شدن جمعیت ایران نجات دهد.                             

در همین راستا روز گذشته علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در آستانه هفته ملی جمعیت که قرار است از ‌۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت‌ با شعار «همه برای ایران جوان»، برگزار شود، درباره تاثیر اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: با اجرای این قانون، سرعت کاهش موالید کمتر شده است. او در عین حال گفت که بر اساس اطلاعات سازمان ثبت احوال، تعداد موالید سال گذشته ۹۷۹هزار و ۹۳۰ نفر است که حدود ۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. به گزارش «ایسنا»، رئیسی درباره افزایش تولد فرزندان سوم و بیشتر نیز گفت: اگرچه تعداد موالید کشور در سال گذشته کاهش یافته، اما تعداد زایمان‌های سوم، چهارم، پنجم و بیشتر افزایش یافته است. به‌طور مثال، زایمان سوم در سال گذشته به ۱۸.۵درصد رسیده در حالی که در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۷.۸ درصد بود. وی درباره ساختار سنی زنان متاهل توضیح داد: زنان ۳۵ تا ۴۹ ساله که متولدین سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۸ هستند، ۶۰ درصد ساختار سنی زنان متاهل کشور را تشکیل می‌دهند. تدابیر ویژه‌ای برای تسهیل فرزندآوری این افراد باید در نظر گرفته شود.

رئیسی افزود: تعداد زنان متاهل کشور کاهش نیافته، اما تعداد موالید کاهش یافته است. تعداد موالید کشور در سال گذشته حدود ۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافت و بیشترین کاهش تعداد موالید با نسبت ۱۲.۴۷ درصدی برای سال ۱۳۹۸ بوده است. گروه سنی ۲۵ تا ۳۹ سال، بیشترین سهم را در موالید دارد. رئیسی درباره سهم شهرستان‌ها از میزان موالید گذشته گفت: تهران، مشهد، اهواز، شیراز و زاهدان بیشترین سهم از میزان موالید سال گذشته کشور را دارند.

کاهش دو درصدی آمار ازدواج

رئیسی با بیان اینکه آمار ازدواج حدود ۲ درصد کمتر شده، گفت: استان سمنان در صدر استان‌های با کمترین میزان ازدواج و استان تهران نیز در صدر استان‌های با بیشترین میزان ازدواج قرار دارد. وی درباره میانگین سن ازدواج در کشور توضیح داد: میانگین سن ازدواج برای زنان و مردان به ترتیب ۲۴ و ۲۸.۳ است و این در حالی است که فاصله تولد فرزند اول با زمان ازدواج حدود ۴.۵ سال است. معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره تعداد موالید اتباع در کشور نیز گفت: سال گذشته حدود ۱۰ درصد موالید کشور یعنی کمتر از ۱۰۰ هزار نفر از موالید مربوط به اتباع بوده است.

 

دلایل اصلی سقط‌جنین

وی همچنین درباره در دسترس بودن داروهای سقط‌جنین در فضای مجازی و عوارض جبران‌ناپذیر آن گفت: جلوی این موضوع باید گرفته شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت ۳۵۷ مرکز نفس‌(نجات فرزندان سقط) گفت: اغلب مواردی که درخواست سقط داشتند شرایط اقتصادی را مطرح کرده‌اند و در این میان نیز درخواست پدران برای سقط بیشتر از مادران بوده است. در مجموع مواردی مانند مسکن، عدم آمادگی روحی روانی و کافی بودن تعداد فرزندان از جمله دلایل اقدام برای سقط عنوان شده‌اند.

 

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار