قالیباف در تنگنای تندروها
رفتهرفته بهارستان خود را برای انتخابات هیات رئیسه دیگری آماده میکند و اگرچه همه پیشبینیها انتخاب مجدد محمدباقر قالیباف را نشان میدهد، ولی در این مورد باید به اختلافات درون اصولگرایی هم اشاره کنیم که هر روز شاهد افزایش شکاف در این اردوگاه هستیم.

روزنامه آرمان ملی در گزارشی نوشت:
از سوی دیگر باید به نتایج و تحرکات اصولگراها در دو انتخابات اخیر یعنی مجلس شورا در اسفند سال 1402 و انتخابات ریاستجمهوری 1403 اشاره کنیم. آنها بعد خروج از یک انتخابات حداقلی توانستند باردیگر اکثریت مجلس را در اختیار داشته باشند ولی در انتخابات ریاستجمهوری شکست غیرقابل پیشبینی خوردند. پس از آن بود که دعوای پساانتخاباتی بین نواصولگراها و شاخههای رادیکال اصولگرایی بالا گرفت. نواصولگراها معتقد بودند که سعید جلیلی باید میدان را برای حضور قالیباف خالی میکرد و در مقابل هم تندروها انتظار حمایت قالیبافیها از جلیلی را داشتند. اصولگراها حتما در انتخابات هیات رئیسه باردیگر این زخم را باز میکنند و شاید همین باعث شود ترکیب دیگری در راس بهارستان مشاهده کنیم. در این مورد با یکی از تحلیلگران اصولگرا گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
تندروها در برابر قالیباف
جواد آرینمنش، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورا در پاسخ به اینکه انتخابات هیات رئیسه مجلس را چگونه ارزیابی میکند، به خبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «معمولا در ادوار گذشته به این صورت بوده که اگر فردی برای سال اول بهعنوان رئیس انتخاب شده در ادامه توانسته تا پایان دوره حضور در بهارستان بر صندلی اول تکیه بزند، البته در مواردی بوده که آرای رئیس مجلس با چالشهایی در طول سالهای حضور مواجه بوده ولی در پایان همچنان بهعنوان رئیس حضور داشته است. قالیباف هم در این دوره همچنان بهعنوان رئیس مجلس انتخاب خواهد شد. چرا که نیروهای اعتدالی و برخی از اصلاحطلبان که در مجلس حضور دارند همچنان از قالیباف حمایت خواهند کرد. او در همین مورد و با اشاره به سناریوی تندروها اضافه میکند: «جریان تندروی پایداری هیچگاه نیرویی در اختیار نداشته که بتواند به عنوان رئیس مجلس معرفی کند. تندروها در همه دورهها در نقش اقلیت مخالف رئیس مجلس عمل میکردهاند و در این دوره هم چنین جبههگیری مشاهده میشود ولی بهنظر نمیآید که این طیف بتوانند آرای لازم را در اختیار داشته باشند تا بتوانند تغییری در جایگاه رئیس مجلس بدهند. البته توجه داشته باشید که تندروها میتوانند در مورد نواب رئیس مجلس و دیگر چینشها تغییراتی ایجاد کنند که بهنوعی عملکرد قالیباف را تحتتاثیر قرار دهند. باید در انتظار نامزدهای نهایی باشیم تا بتوانیم سناریوهای پیشرو را بررسی کنیم. اگر تندروها بتوانند با برنامه دقیق وارد شوند امتیازاتی از هیات رئیسه بهدست خواهند آورد که در ادامه تحرکات بیشتری از آنها مشاهده خواهیم کرد.» این تحلیلگر در مورد اینکه نگاه جامعه به انتخابات هیات رئیسه چه خواهد بود، اظهار میکند: «بهدلیل افزایش فشارهای اقتصادی و مشکلات معیشتی جامعه اهمیتی به انتخابات هیات رئیسه مجلس نمیدهد و همینطور در مورد وضعیت کنونی دولت هم موارد و وعدهها را دنبال نمیکند. باتوجه به شرایط موجود در جامعه و فعالیتهایی که دولت در دستور کار دارد باید به فاصله گرفتن بیشتر مردم از دولت اشاره کنیم. مدیران در ادوار اخیر با مصوبات اقتصادی، برنامه بودجه، برنامه توسعه و... بسیاری را مصوب کردند ولی هیچکدام نتوانست فقر و فساد و... را کمرنگ کند. بههمین دلیل ترکیب هیات رئیسه در نزد جامعه اهمیتی ندارد.»
چینش احتمالی هیات رئیسه
جواد نیکبین، نماینده کاشمر در گفتوگویی با خبرآنلاین، پیشبینی کرد که قالیباف با رای بسیار بالایی دوباره بهعنوان رئیس مجلس انتخاب خواهد شد. این نماینده مجلس شورا در این مورد و با اشاره به مواضع مجلس در مورد انتخابات ماه آینده ادامه داد: «در حوزه ریاست آقای قالیباف، گزینه مطرح است. درباره نواب رئیس هم ۶ یا ۷ نفر کاندیدا هستند اما هنوز فراکسیون انقلاب اسلامی به جمعبندی نرسیده است. برای دبیران و ناظران هم کاندیداهای زیاد حضور دارند و رقابت را تنگاتنگ کرده است. برای نواب رئیسی آقایان ذوالنور، حاجی بابایی، نیکزاد، منادی، مصری و حاجیدلیگانی میخواهند کاندیدا شوند. برای دبیری و ناظری هم تعدادشان زیاد است. ممکن است فراکسیون انقلاب اسلامی ورودی به موضوع نکند. اگر به موضوع ورود کند، این سابقه را دارد افرادی که کاندیدا شدند و در فراکسیون رای نیاوردند، بار دیگر در صحن کاندیدا شدند. برخی میگویند ممکن است برخی سیاسیون و منتقدان آقای قالیباف با ایشان همراه نشوند و ایشان رای پایینی را داشته باشند، اما باید بگویم که ایشان با رای بسیار بالایی انتخاب خواهد شد.»