مسیر سرمایهگذاری هموار میشود
در نشست استانداران با حضور رئیسجمهور، وزیر کشور از برنامهریزی برای حذف مجوزهای زمانبر و رفع موانع سرمایهگذاری در استانها خبر داد.

دکتر اسکندر مومنی وزیر کشور صبح امروز در دومین نشست سراسری استانداران در سال ۱۴۰۴ که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، برگزار شد، گزارشی از اقدامات وزارت کشور با محوریت استانداران در نیمسال دوم سال ۱۴۰۳ و برنامههای آتی ارائه کرد.
وزیر کشور ۴ محور اصلی نشست امروز را در زمینههای تحقق شعار سال، افزایش وفاق و سرمایههای اجتماعی، رفع ناترازی انرژی و همچنین توسعه فضای آموزشی که از تأکیدات رئیسجمهور است، برشمرد.
مومنی با اشاره به برنامههای کابینه دوم دولت در زمینه تحقق شعار سال، تصریح کرد: بنا به پیشنهاد استانداران، مجوزهای بینام آماده شده است که تاییدیه های لازم از همه سازمانها اخذ شده که پس از بررسی و تایید طرح سرمایه گذاری، به سرمایهگذار داده شود تا دیگر نیازی به مراجعات بعدی به سازمان ها نباشد.
وزیر کشور افزود: به همه استانداران ابلاغ شد که زمان ویژهای را به این مهم اختصاص دهند؛ در همین راستا، یک روز در هفته، سرمایهگذاران میتوانند بدون واسطه با استانداران دیدار و گفتوگو کنند. تأکید داریم که سرمایهگذار هیچ دغدغهای به جز تولید و سرمایهگذاری نداشته باشد و درگیر پیچوخمهای اداری نشود.
مومنی از تهیه فرمهای ارائه گزارش ماهانه استانداران به وزارت کشور خبر داد و گفت: این گزارشها در زمینههای میزان تکمیل پروژههای نیمهتمام، احیای بنگاههای راکد تولیدی و جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی انجام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: تلاش ما در وزارت کشور که استانداران در خط مقدم آن حضور دارند، این بود که اجازه ندهیم پدیدههای اجتماعی امنیتی شود. مواردی در استانها وجود داشت که با تدبیر استانداران حل و فصل شد. یکی از نمونههای آن را اخیراً در استان کردستان شاهد بودیم.
مومنی در ادامه با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر توسعه فضای آموزشی گفت: با پیگیری و محوریت استانداران بنا شد متولی هر مدرسه با همکاری آموزشوپرپرش در سطح استان مشخص شود که در این زمینه نیز اقدامات مبتکرانه خوبی انجام شده است.
وزیر کشور همچنین درخصوص ناترازی انرژی در زمستان سال گذشته، اظهار داشت: این بحران را با مدیریت استانداران و همکاری دستگاهها، پشت سر گذاشتیم؛ اما برای تکرار نشدن این بحران، گام اول برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برداشته شده و در استانها، زمین برای ایجاد نیروگاه، به ویژه انرژی خورشیدی اختصاص داده شده است.
وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه آب، تصریح کرد: پروژه انتقال آب خلیج فارس به استان اصفهان پیشرفت خوبی داشته و در همین مدت کوتاه، با سرعت خوبی جلو رفته است. هرجا که استانداران توجه ویژهای داشتند، کار سرعت داشته است.
در ادامه این نشست نیز ۱۰ نفر از استانداران به ارائه گزارش از اقدامات صورت گرفته در استانهای تحت مدیریت خود در زمنیههای تولید انرژی خورشیدی، پیشرفت پروژههای مدرسهسازی و جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی پرداختند و پیشنهادهایی مطرح کردند.
در ادامه این نشست، مهدی دوستی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور گفت: برای تحقق شعار سال، دو محور اصلی بهبود محیط کسب و کار و نظام اولویتها در نظر گرفته شده که با محوریت استانداران در دستور کار وزارت کشور قرار گرفته است.
وی افزود: با همکاری استانداران، ۴۸۵ قانون مخل تولید، احصا و برای برطرف کردن آنها برنامهریزی شده است. بیش از ۷۵ هزار پروژه نیمهتمام نیز شناسایی شده است، سرمایهگذار باید بداند با چه میزان سرمایه، در چه زمانی، چه میزان سود از سرمایهگذاری خود بهدست خواهد آورد.
دوستی تاکید کرد: رفع مصادیق انحصار و فراهم آوردن فضای رقابتی شفاف و سالم، تهیه سند مشوقها براساس اهداف توسعه منطقهای، اولویتهای ملی و مزیت های نسبی، تهیه بانک اطلاعات طرحهای نیمه تمام بخش خصوصی و اولویتبندی برای تکمیل ۴۸۸۶۳ طرح که ۹۵۰۰ طرح پیشرفت ۷۰ درصد به بالا دارد، از جمله مهمترین برنامههای معاونت اقتصادی وزارت کشور برای تحقق شعار سال است.