خودکشی ناموفق چند دانشجو در دو ماه اخیر
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران از تشکیل کمیته خودآسیب رسان در این دانشگاه خبر داد و گفت: در پی تشکیل این کمیته و اقداماتی که در زمینه پیشگیری از خودکشی صورت گرفت، خودکشی چند دانشجو در دانشگاه طی دو ماه اخیر ناموفق شد.

سید رضا رییس کرمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران به جزییات تشکیل کمیته خودآسیب رسان در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره و گفت: تشکیل این کمیته قبل از سال جاری از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد و ما نیز این کمیته را در دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل دادیم.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: این اقدام در راستای توجه به سلامت روان و جسمی دانشجویان و دستیاران پزشکی صورت گرفته و هدف آن شناسایی عوامل خطر، فراگیران در معرض خطر و ارائه راهکارهای پیشگیرانه و ارتقای حمایتهای روانی و اجتماعی در محیطهای دانشگاهی و بیمارستانی است.
او در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه مراقبت های خوبی در زمینه پیشگیری از خودکشی دانشجویان به ویژه دانشجویان دوره دستیاری در کمیته خود آسیب رسان صورت می گیرد. اما با توجه به اینکه خودکشی عوامل متعددی دارد یک بخش علل این موضوع به داخل دانشگاه و مسائل مربوط به دستیاری مربوط می شود. مسایل دیگر اقتصادی، خانوادگی و شخصی نیز در این پدیده دخیل است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: آنچه که علل خودکشی دانشجویان علوم پزشکی به بیمارستان، دانشگاه و کشیک مرتبط باشد را در دانشگاه رصد می کنیم. ان شالله بتوانیم این موضوع را به حداقل برسانیم.
رییس کرمی خاطر نشان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی تهران طی چند ماه اخیر چند مورد اقدام به خودکشی داشتیم. اما خوشبختانه همه این دانشجویان با رسیدگی به موقع نجات پیدا کردند.
اواخر سال گذشته بود که دکتر سیدجلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای خطاب به رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی موضوع تشکیل کمیته ویژه بررسی «آسیب به خود» دانشجویان و دستیاران گروه علوم پزشکی را ابلاغ کرد.
در این نامه آمده است: مراقبت از سلامت دانشجویان، دستیاران، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه و ارتقای سلامت پرسنل نظام ارائه خدمت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
ضرورت دارد هر مورد اقدام آسیب به خود، پرسنل به ویژه دستیاران و دانشجویان در کمیتهای مرکب از اعضای مرتبط هیئت رئیسه دانشگاه، رئیس گروه و دانشده مربوطه، مدیر گروه روانپزشکی و رئیس مرکز مشاوره دانشگاه طرح و علل آن بررسی شود و اقدامات پیشگیرانه و اصلاح متناسب فرآیند انجام شود.
ضمناً صورت جلسات تشکیل کمیته مذکور به معاونت آموزشی وزارت بهداشت ارسال شده تا در کمیته آسیب به خود فراگیران مرتبط در وزارت بهداشت هم بررسی شود.
انتظار است ریاست دانشگاه / دانشکده شخصاً در کمیته مذکور حضور یافته و همانند کمیته مرگ مادر باردار، دانشجویان و دستیاران با ریسک بالا را شناسایی و اطمینان یابد که مراقبتها و مداخلات لازم انجام میگیرد.
شاخصهای آسیب خودخواسته دستیار و دانشجو در ارزشیابی سالیانه دانشگاه / دانشکده مورد پایش حوزه معاونت آموزشی و دانشجویی وزارت بهداشت است.»
منبع:شفقنا