10 سهامدار برتر بورس؛ یک «زن ایرانی» برای اولین بار صدرنشین شد
در میان بازار پرنوسان سرمایه ایران، برخی از سهامداران حقیقی به واسطه سرمایهگذاریهای کلان خود، جایگاهی ویژه در بورس تهران پیدا کردهاند.

بررسی لیست ده سهامدار برتر حقیقی نشان میدهد که آنها در صنایع مختلفی از بانکداری و فولاد گرفته تا داروسازی و نساجی فعالیت دارند و مجموع دارایی آنها به هزاران میلیارد تومان میرسد.
ستاره منصوبی، ثروتمندترین سهامدار حقیقی بورس ایران
در صدر این لیست، ستاره منصوبی قرار دارد که با داشتن ۶,۸۷۰ میلیارد تومان دارایی در بازار سرمایه، ثروتمندترین سهامدار حقیقی شناخته میشود. بخش عمده دارایی او مربوط به سهام بانک پاسارگاد است که یکی از بزرگترین بانکهای خصوصی ایران محسوب میشود. رشد چشمگیر این بانک در سالهای اخیر باعث افزایش ارزش داراییهای منصوبی شده است.
شهریار پرویزی و احمد خوروش در جایگاههای بعدی
پس از منصوبی، شهریار پرویزی با ۴,۸۸۹ میلیارد تومان در رتبه دوم قرار دارد. وی سرمایهگذاری اصلی خود را در شرکت دانش بنیان پویا نیرو انجام داده که در حوزه فناوری و تولید تجهیزات پیشرفته فعالیت دارد. پس از او، احمد خوروش با ۴,۶۸۸ میلیارد تومان و سرمایهگذاری عمده در فولاد سپید فراب کویر قرار گرفته است. صنعت فولاد همواره یکی از بخشهای پررونق بورس ایران بوده و سرمایهگذاری در آن سود قابلتوجهی را نصیب سهامداران کرده است.
حضور پررنگ صنایع الکترونیک، فولاد و داروسازی
محمدعلی چمنیان با دارایی ۴,۰۴۹ میلیارد تومانی در شرکت نیان الکترونیک یکی دیگر از ثروتمندان بورس است. این شرکت در زمینه تولید قطعات الکترونیکی فعالیت دارد. علیاکبر یاوری نیز با سهام پارس سوییچ و دارایی ۳,۰۶۸ میلیارد تومانی، در رتبه پنجم قرار گرفته است.
در رتبههای بعدی، علیاصغر گنجیان (فولاد کاویان)، سعید سعیدینژاد (داروسازی تهران شیمی)، حسین صیادی (زاگرس دارو) و غلامرضا رحیمی (نساجی هدیه البرز مشهد) دیده میشوند که هر یک داراییهایی بین ۲,۳۰۰ تا ۲,۸۸۷ میلیارد تومان دارند.
جواد خوروش، عضو دیگر لیست
جواد خوروش که یکی دیگر از اعضای این لیست است، ۲,۰۳۰ میلیارد تومان دارایی در فولاد سپید فراب کویر دارد. نام خانوادگی او نشان میدهد که احتمالا با احمد خوروش که در رتبه سوم این لیست قرار دارد، ارتباطی خانوادگی دارد.
پولسازترین صنایع
نگاهی به این لیست نشان میدهد که سهامداران حقیقی ثروتمند بورس ایران بیشتر در بخشهای بانکداری، فولاد، الکترونیک و داروسازی سرمایهگذاری کردهاند. این صنایع به دلیل تقاضای بالای بازار و مزیتهای رقابتی، بیشترین جذب سرمایه را داشتهاند و احتمالا در آینده نیز همچنان جایگاه مهمی در بازار بورس ایران خواهند داشت.