به روز شده در
کد خبر: ۱۳۱۰۰

ایلکا: هدف ما اعزام کامل تیم بانوان به کشورهای اسلامی است

نایب رئیس بانوان فدراسیون وزنه‌برداری گفت: بانوان وزنه‌برداری با تلاش زیاد موفق شدند در مسابقات جهانی پرو، رکوردهای قبلی خود را ارتقا دهند.

ایلکا: هدف ما اعزام کامل تیم بانوان به کشورهای اسلامی است

مریم ایلکا، نایب رئیس بانوان فدراسیون وزنه‌برداری، درباره عملکرد تیم ملی وزنه‌برداری بانوان در مسابقات نوجوانان و جوانان قهرمانی جهانی پرو درباره تصمیم کمیته فنی برای اعزام تیم ملی وزنه‌برداری بانوان به مسابقات جهانی پرو گفت: با توجه به اینکه مسابقات مهم دیگری در پیش داریم که فاصله زمانی کمی با یکدیگر دارند، کمیته فنی تصمیم گرفت فقط افرادی که شانس مدال دارند، به این مسابقات اعزام شوند. شاید این سؤال پیش بیاید که چرا فقط سه نفر به مسابقات اعزام شدند، باید بگویم مسابقات مهم‌تری در آینده نزدیک داریم که نفرات بیشتری به آن مسابقات اعزام خواهند شد. به عنوان مثال، مسابقات قهرمانی آسیا در آستانه قزاقستان که در تیرماه برگزار می‌شود و همچنین بازی‌های آسیایی بحرین، بازی‌های کشورهای اسلامی و قهرمانی جهان. این تصمیم هم به دلیل فاصله زمانی نزدیک مسابقات و هم به خاطر مسائل مالی و مسافتی گرفته شد. در نهایت این سه نفر که شانس مدال بیشتری داشتند، به مسابقات اعزام شدند.

بانوان رکورد مسابقات برون‌مرزی خود را ارتقا دادند

وی افزود: اولین نفر آلما حسینی بود که در رده سنی نوجوانان در این مسابقات شرکت کرد. آلما توانست دو مدال نقره و برنز کسب کند. البته رکوردهای او بیشتر از این بود، اما متأسفانه در مسابقات نتوانست رکوردهای تمرینی خود را تکرار کند. او در دوضرب نقره گرفت و در مجموع برنز. ریحانه و غزاله هم قبل از اعزام تمرینات خوبی داشتند. اما قبل از مسابقات استارت لیست اولیه آمد و رکورد دیگر وزنه‌برداران مشخص شد و همان جا ما متوجه شدیم بچه‌ها باید فراتر از رکوردهای خود می‌زدند تا به مدال برسند. با این حال با تلاش زیاد موفق شدند رکوردهای قبلی خود را در مسابقات برون‌مرزی ارتقا دهند.

هدف ما اعزام کامل تیم بانوان به کشورهای اسلامی است

نایب رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: برای برنامه‌های آینده، مسابقات مهمی پیش رو داریم. مسابقات قهرمانی آسیا در قزاقستان، مسابقات المپیک نوجوانان در بحرین، بازی‌های کشورهای اسلامی در ریاض و همچنین مسابقات جهانی بزرگسالان. هدف ما این است که تیم ملی با نفرات کامل در این مسابقات حضور پیدا کند. در خصوص مسابقات بازی‌های کشورهای اسلامی، نظر بر این است که تیم ملی با ترکیب کامل به این مسابقات اعزام شود. البته این بسته به سیاست‌های کمیته ملی المپیک در آن زمان خواهد داشت. تا اینجا، برنامه‌ریزی بر این اساس است که با تیم کامل به مسابقات اعزام شویم. البته قوانین فدراسیون جهانی از خردادماه تغییر می‌کند و این ممکن است تأثیراتی بر تعداد نفرات اعزامی بگذارد. به همین دلیل باید ببینیم که شرایط چگونه پیش می‌رود، اما به طور کلی ما آماده‌ایم که با هشت نفر به این مسابقات اعزام شویم، مگر اینکه شرایط خاصی پیش بیاید.

برای ۳۱ استان تجهیزات مختص بانوان تهیه کردیم

وی گفت: وزنه‌برداری بانوان عمرش کوتاه است، یعنی کمتر از یک دهه قدمت دارد. این قدمت کم باعث شده که ما یک‌سری کارهایی را باید برای رشد و اعتلای آن انجام بدهیم. مهم‌ترین کار این است که باید زیرساخت استان‌ها ایجاد شود و تجهیزات به استان‌ها ارسال کنیم که این کار را انجام دادیم. امسال رئیس فدراسیون به تمام ۳۱ استان کشور تجهیزات مختص بانوان ارسال کرد. تفاوتی در تجهیزات وزنه‌برداری، غیر از هالتر، وجود ندارد. یعنی اگر صفحه به استان‌ها اهدا شده، مشترک است ولی هالتر مختص بانوان به تمام استان‌ها ارسال شده است. ما الان هیچ استانی نداریم که هالتر مختص بانوان نداشته باشد. مهم‌ترین تفاوت هالتر بانوان و آقایان تفاوت در وزن آن‌هاست، برای بانوان ۱۵ کیلو و برای آقایان ۲۰ کیلوگرم است.

به دنبال اعزام داور خانم بین‌المللی به مسابقات هستیم

ایلکا ادامه داد: بعد از تجهیزات، ما برای نیروی انسانی و منابع انسانی برنامه‌ریزی کردیم. در همه استان‌ها، مربیان‌مان درجه سه بودند. برای ارتقای آن‌ها، برای اولین بار، سه ماه پیش کلاس ارتقا گذاشتیم. مربیان و داوران‌مان را از نظر سطح فنی و علمی به درجه دو ارتقا دادیم. ان‌شاءالله تا یکی، دو سال آینده، ما خانم داور برای مسابقات بین‌المللی اعزام خواهیم کرد. غیر از منابع انسانی و تجهیزات، بحث پشتوانه‌سازی و نسل‌سازی هم در هر فدراسیونی خیلی مهم است. ما برای اینکه بتوانیم نسل‌مان را تغییر دهیم - چون بانوان وزنه‌بردار از ابتدا رشته ورزشی‌شان وزنه‌برداری نبوده و از رشته‌های دیگر به این رشته آمدند بنابراین از سال گذشته استعدادیابی را شروع کردیم.

۳۰ دختر از سراسر کشور در استعدادیابی انتخاب شدند

نایب رئیس بانوان تأکید کرد: در استان‌های مختلف این کار را انجام دادیم. کشور را به پنج منطقه تقسیم کردیم. هر منطقه با توجه به همجواری که داشت، مسابقاتی برگزار شد و خروجی آن مسابقات از لحاظ قابلیت‌های جسمانی و تکنیک- یک‌ضرب، دوضرب- مورد ارزیابی قرار گرفت. ۳۰ دختر از سراسر کشور انتخاب شدند. این ۳۰ دختر از سراسر کشور به‌ عنوان نخبگان وزنه‌برداری و به‌ عنوان بهترین‌ها انتخاب شدند.

وی افزود: برای حفظ این نفرات، هر سه ماه یک‌ بار یک اردو قرار است برگزار شود که در آن بچه‌ها دوباره پایش شوند، تکنیک‌شان مورد ارزیابی قرار بگیرد، رشد و ارتقای‌شان بررسی شود، که آیا همچنان به‌ عنوان استعداد در نظر گرفته شوند یا افراد دیگری جایگزین شوند. امسال هم این طرح را داریم و به این ۳۰ استعداد نفرات جدید هم اضافه خواهند شد. این بچه‌ها رده سنی ۱۰ تا ۱۲ ساله و ۱۳ ساله هستند که می‌توانند در مسابقات برون‌مرزی نوجوانان شرکت کنند. ان‌شاءالله بتوانیم کسانی را با آمادگی کامل از لحاظ بدنی و تکنیکی در اختیار داشته باشیم که به اردوهای تیم ملی دعوت‌شان کنیم. این برنامه‌ای است که برای آینده داریم.

منبع: مهر

ارسال نظر