به روز شده در
کد خبر: ۲۷۶۸۱
سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست با اصحاب رسانه مطرح کرد:

اختصاص اعتبار دو تا سه همتی برای مقاوم‌سازی بنگاه‌ها

سیدمالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در نشست با اصحاب رسانه از درخواست اختصاص اعتبار دو تا سه همتی برای پرداخت حق بیمه بنگاه‌ها از محل کمک های فنی اقتصادی به طرح های اشتغال‌زا به خبر داد.

اختصاص اعتبار دو تا سه همتی برای مقاوم‌سازی بنگاه‌ها

سیدمالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال خبرنگار آوش در نشست با اصحاب رسانه که در روز یکشنبه ۲۲تیر ۱۴۰۴ در در ساختمان مرکزی این زوارتخانه برگزار شد، درباره تمهیدات وزات کار برای موج تعدیل نیرو پس از جنگ ۱۲ روزه و اینکه آیا وزارت کار بسته‌های حمایتی برای کسب وکارها در نظر گرفته تا اقلا مانع بخشی از این تعدیل‌ها شود، عنوان کرد: با توجه به اینکه از سال ۱۳۹۷ با آمدن ترامپ ترکیبی از تحریم ها و رفتارهای تهاجمی ترامپ متوجه کشور و اقتصاد کشور شد و پس از آن از سال ۱۳۹۸ موضوع پاندمی کرونا پیش آمد و در بازه زمانی سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ تا پیش از روی کار آمدن دولت چهاردهم اقتصاد کشور با تورم بالای ۴۰درصد مواجه شد که این خود معادل یک جنگ است، طبیعی است که تاب‌آوری کسب‌وکارها به حداقل برسد. به این موارد اضافه کنید موضوع جنگ ۱۲ روزه را که ما الان تازه با آثار ناشی از جنگ چه از نظر فشاری که در این مدت بر کشور وارد شد و چه تبعات اقتصادی آن مواجه می‌شویم و یکی از بدترین حالت‌ها این است که ما با یک دشمن بدعهد و دروغگو مواجهیم که نمی‌توانیم روی وعده‌ها و تصمیماتش حساب کنیم. این جنگ در شرایطی تحمیل شد که ما در حال مذاکره هستیم و این باعث ایجاد نااطمینانی در بازار و نااطمینانی در اقتصاد می‌شود. اقتصادی که پیش‌بینی‌پذیر نباشد و نااطمینانی در آن بالا باشد، محافظه‌کار می‌شود و این خیلی طبیعی است. وگرنه تعدیل نیرو در کسب‌وکارها طبیعتا منحصر به این جنگ نیست. صراحتا بگویم در دو هفته جنگ، هیچ بنگاهی طبیعتاً نباید اینقدر آسیب ببیند که سه چهار روز بعد از جنگ اقدام به تعدیل نیرو کند.

حسینی افزود: به همین دلیل در بسیاری از اقتصادها وقتی جنگ اتفاق می‌افتد، سیاست‌های پولی و سیاست‌های بانک مرکزی معمولا انبساطی می‌شود، زیرا باید جریان مالی جدید وارد اقتصاد شود و اقتصاد فعال باشد و مردم دوباره به زندگی برگردند. خب ما با مضیقه‌هایی در این مسیر مواجهیم. تلاش می کنیم در یکی دو ماه آینده به یک سری از تسهیلات بیمه‌ای برای صاحبان مشاغل و کسب‌وکار برسیم. پیشنهادمان هم بسیار شفاف است و امیدواریم دولت هم در واقع در این به ما کمک کند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تصمصمات حین جنگ این زوارتخانه گفت: ما با ارائه بسته ۸ ماده‌ای پیشنهاد داده‌ایم از مسیر ویژه برای سرمایه در گردش بنگاه‌های خرد و کوچک به تسهیلات بیمه ای و امهال پرداخت تسهیلات اختصاص داده شود. همچنین ما در روز ششم هفتم جنگ از دولت درخواست کرده‌ایم سهم بخش سیاست‌های فعال بازار کار را از منابعی که ردیف بودجه نزدیک به ۵ همت به عنوان کمک‌های فنی اقتصادی برای طرح‌های اشتغال‌زا وجود دارد، مجوز داده شود تا ما مثلاً به جای ۵۰۰ میلیارد تومان بتوانیم مثلا دو تا سه همت برداشت کنیم. اینگونه بخش عمده‌ای از بنگاه‌ها را با درصد پرداخت حق بیمه می‌توانیم مقاوم کنیم. این واکنش سریع ما بود به این مسئله.

او در مورد بیمه بیکاری نیز تصریح کرد: ما تلاش می‌کنیم که تعدیلی اتفاق نیافتد، چون بیمه بیکاری را باید سازمان تامین اجتماعی از منابع خودش بدهد یعنی اگر یک بنگاهی تعطیل شود از دو جهت به تامین اجتماعی آسیب وارد می‌شود: اول اینکه حق بیمه‌ای که پرداخت می‌شود، از منابع تامین اجتماعی کسر می‌شود؛ دو اینکه باید از منابع دیگر بیمه بیکاری پرداخت شود. طبق محاسبات ما، بیمه‌شدگان به‌طور متوسط ۵.۹ ماه در سال از بیمه بیکاری استفاده کردند و این به ازای هر نفر برای تامین اجتماعی حداقل بالغ بر ۷۰ میلیون تومان در آن بازه زمانی هزینه دارد. لذا تمام تلاش ما این است که واقعا این شرایط را مدیریت کنیم. دستور ویژه داده شده است تا برای کسانی که در این ایام دچار تعدیل می‌شوند، پرداخت حق بیمه بیکاری با سرعت انجام شود.

مالک حسینی محدودیت‌های بیمه تامین اجتماعی در این مورد را اینگونه توضیح داد: تامین اجتماعی تلاش کرد که واقعا این موضوع را مدیریت کند. اما تامین اجتماعی از منابع خودش باید ابتدای هر ماه، حقوق بازنشستگان را پرداخت کند و هر ریالی که از منابع درآمدیش کم می‌شود، طبیعتا در پرداخت‌ها دچار چالش می‌شود. این یه کار مشترک بین دولت و تامین اجتماعی و وزارت تعاون است که باید به یک تصمیم مشترک برسیم.

او در پایان خاطرنشان کرد: ما حتی پیشنهاد دادیم یک تنفس به بیمه‌گزاران داده شود و برای کسانی که خوش حساب هستند یک اعتبار بیمه‌ای در نظر بگیریم تا به صورت شناور در طی یک سال بتوانند حق بیمه ها را پرداخت کنند. در عین حال در پیشنهاهایی که ارائه کردیم، واقعاً تلاش شده که بار مالی اضافه بر دولت تحمیل نکنیم، چون شرایط دولت هم خیلی سخت است.

ارسال نظر

آخرین اخبار