به روز شده در
کد خبر: ۱۱۰۳۲
طبق اعلام مرکز آمار؛

روغن و نان کمترین و گوشت قرمز و ماکیان صاحب بیشترین تورم بودند

بررسی آماری نشان می‌دهد گوشت قرمز و گوشت ماکیان و فرآورده‌های آن‌ها و ماهی‌ها و صدف‌داران بیشترین افزایش نرخ تورم را در پایان سال ۱۴۰۲ داشته‌اند.

روغن و نان کمترین و گوشت قرمز و ماکیان صاحب بیشترین تورم بودند

طبق اعلام مرکز آمار، روغن و چربی‌ها، نان و غلات و محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر، در پایان برنامه ششم توسعه کمترین نرخ تورم را در بین کالای اساسی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها به خود اختصاص داده‌اند به طوری که به ترتیب نرخ تورم آنها ۱۵.۵، ۱۲.۶ و ۲۱.۹ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ کاهش یافته است.

طبق شاخص‌های برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده است، شاخص کل نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور بر حسب گروه‌های عمده در سال ۱۳۹۸ (۳۴.۸)، ۱۳۹۹ (۳۶.۴)، ۱۴۰۰ (۴۰.۲)، ۱۴۰۱ (۴۵.۸) و ۱۴۰۲ (۴۰.۷) درصد است که  رشد ۵.۹ درصدی  نسبت به سال ۱۳۹۸ داشته است.

به صورت کلی نرخ تورم خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در پایان سال ۱۴۰۲ با  کاهش ۱.۴ درصدی  همراه بوده است. در واقع نرخ تورم این گروه کالای اساسی در سال اول (۱۳۹۸)، ۴۲.۶  درصد و در پایان سال ۱۴۰۲، ۴۱.۲   درصد  اعلام شده است.  

در بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، گوشت قرمز و گوشت ماکیان، گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن‌ها و ماهی‌ها و صدف‌داران بیشترین افزایش نرخ تورم را در پایان سال ۱۴۰۲ داشته‌اند. بررسی داده‌ها نشان می‌دهد  نرخ تورم گوشت قرمز و گوشت ماکیان در پنج سال گفته شده به ترتیب ۴۹، ۲۵.۲، ۴۴.۸، ۶۷.۶ و ۸۷ درصد بود که بیانگر افزایش ۳۸ درصدی است.

همچنین نرخ تورم گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲  به ترتیب ۴۹.۸، ۲۶.۲، ۴۷.۳، ۶۴.۶ و ۸۵ درصد اعلام شده که افزایش ۳۵.۲ درصدی را نشان می‌دهد.     

طبق اطلاعات منتشر شده نرخ  تورم ماهی‌ها و صدف‌داران دربازه زمانی گفته شده ۵۶.۱، ۳۳.۲، ۶۳.۲، ۳۸.۳، ۶۴.۲ درصد است که حکایت از رشد ۸.۱ درصدی  نسبت به سال اول یعنی ۱۳۹۸ دارد.

در این میان،  روغن و چربی‌ها، نان و غلات و محصولات خوراکی طبقه بندی نشده  در جای دیگر کمترین نرخ تورم را به خود اختصاص داده‌اند. به طور مثال نرخ تورم کالای اسایسی دسته اول یعنی روغن و چربی‌ها در سال ۱۳۹۸ از  ۳۰.۱ درصد به ۱۴.۶ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است که کاهش ۱۵.۵ درصدی  را نشان می‌دهد.

همچنین نرخ تورم نان و غلات از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ به ترتیب ۳۳.۵، ۴۸.۵، ۴۸.۱، ۷۶، ۲۰.۹ درصد اعلام شده که  حدود ۱۲.۶  درصد کاهش یافته است.

در بخش دیگری از این گزارش بر نرخ تورم محصولات خوراکی طبقه بندی نشده در جای دیگر اشاره شده که بر این اساس کاهش قابل توجهی داشته است.  به عبارتی نرخ محصولات خوراکی طبقه بندی نشده در جای دیگر در سال  ۱۳۹۸(۴۸.۱)، ۱۳۹۹(۱۷.۴)، ۱۴۰۰(۴۹.۹)، ۱۴۰۱(۵۲.۸) و ۱۴۰۲(۲۶.۲ )  درصد بوده است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

آخرین اخبار