به روز شده در
کد خبر: ۱۰۱۳۶

سقوط سنگین وال‌استریت در پی حمله دوباره ترامپ به رئیس فدرال‌رزرو

حمله‌های دوباره دونالد ترامپ به رئیس فدرال‌رزرو باعث لرزش شدید در وال‌استریت شد. بازار سهام آمریکا روز دوشنبه با سقوط سنگینی مواجه شده است.

سقوط سنگین وال‌استریت در پی حمله دوباره ترامپ به رئیس فدرال‌رزرو
گروه اقتصادی آوش

شاخص‌های اصلی بازار وال‌استریت روز دوشنبه به پایین‌ترین سطح خود در بیش از یک هفته گذشته سقوط کردند. آن‌هم پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، حملات خود به جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو را شدت بخشید. اقدامی که نگرانی‌ها درباره استقلال بانک مرکزی را افزایش داد و بازارها را به لرزه انداخت.

ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی Truth Social بار دیگر از پاول انتقاد کرد و گفت: «اگر نرخ بهره فورا کاهش نیابد، اقتصاد ممکن است دچار کندی شود.»

تهدید به برکناری رئیس فدرال‌رزرو

این تازه‌ترین حمله ترامپ در سلسله انتقادهای او از رئیس فدرال‌رزرو بود. حملاتی که نگرانی‌ها درباره توان بانک مرکزی در تعیین مستقل سیاست پولی در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان را افزایش داده و اعتماد سرمایه‌گذاران به دارایی‌های آمریکایی را، که پیش‌تر هم از ناحیه تعرفه‌ها آسیب دیده بودند، تضعیف کرده است.

یکی از مشاوران کاخ سفید روز جمعه گفته بود که ترامپ و تیمش در حال بررسی گزینه برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو هستند.

ریزش شاخص‌های بورسی

در ساعت ۱۱:۴۴ به وقت شرقی، شاخص داوجونز ۱۰۵۷.۲۶ واحد، معادل ۲.۷۰ درصد، افت کرد و به سطح ۳۸۰۸۴.۹۷ رسید. شاخص S&P 500 نیز ۱۴۸.۲۷ واحد، معادل ۲.۸۱ درصد، کاهش یافت و به ۵۱۳۴.۴۳ رسید. شاخص نزدک ۵۱۲.۶۷ واحد، معادل ۳.۱۵ درصد، افت کرد و در سطح ۱۵۷۷۳.۷۸ قرار گرفت.

بی‌اعتمادی بازار به تصمیمات سیاسی

«تلاش برای برکناری رئیس فدرال‌رزرو، بدون دلیل مشخصی جز آن‌که رئیس‌جمهور می‌خواهد کنترل را در دست بگیرد... بوی بدی می‌دهد. وقتی بازار با چنین علامت سوال‌هایی مواجه می‌شود، کسی تمایل به سرمایه‌گذاری ندارد»، رابرت پاولیک، مدیر ارشد پرتفوی در مدیریت سرمایه داکوتا، گفت.

نگرانی از تعرفه‌ها و هشدار چین

نگرانی از تعرفه‌ها نیز همچنان سرمایه‌گذاران را تحت فشار قرار داده است؛ به‌ویژه پس از آن‌که چین به کشورهای مختلف هشدار داد که از توافق با آمریکا به بهای منافع پکن بپرهیزند.

سقوط بخش‌های مختلف بازار

تمام ۱۱ شاخص بخش‌های مختلف S&P 500 در این روز کاهش داشتند. شاخص بخش کالاهای مصرفی بیشترین افت را تجربه کرد و سهام تسلا با افت ۶.۹ درصدی، این روند را رهبری کرد؛ پس از آن‌که رویترز گزارش داد عرضه خودروی ارزان‌تر مدل Y تسلا به تعویق افتاده است.

ضربه به غول‌های فناوری

سهام انویدیا، غول هوش مصنوعی نیز با افت ۵.۶ درصدی مواجه شد؛ پس از آن‌که رویترز خبر داد شرکت هواوی قصد دارد از ماه آینده ارسال انبوه تراشه پیشرفته هوش مصنوعی خود به مشتریان چینی را آغاز کند.

تصویر مبهم نرخ بهره

سیاست‌گذاران بانک مرکزی در هفته‌های اخیر به‌دلیل ابهام ناشی از تعرفه‌ها، تصویری نامشخص از آینده نرخ بهره ارائه داده‌اند. طبق داده‌های LSEG، معامله‌گران اکنون در حال پیش‌بینی حدود ۹۰ واحد پایه کاهش نرخ بهره از سوی فدرال‌رزرو در سال جاری هستند.

ریزش مداوم بازار از اوج تاریخی

نااطمینانی در حوزه تجارت و سیاست پولی آمریکا، ضربه سنگینی به بازار سهام وارد کرده و شاخص S&P 500 بیش از ۱۶ درصد از اوج تاریخی خود در فوریه فاصله گرفته است.

نگاه به گزارش‌های درآمدی شرکت‌ها

نتایج مالی شرکت‌ها در این هفته به دقت دنبال خواهد شد تا روشن شود چگونه شرکت‌ها در این فضای پرابهام حرکت می‌کنند؛ تسلا و آلفابت آغازگر ارائه گزارش درآمدی گروه موسوم به «هفت شگفت‌انگیز» هستند.

رشد نتفلیکس و صعود FIS

سهام نتفلیکس با وجود نوسانات اقتصادی، با پیش‌بینی مثبت درآمدی ۲.۴ درصد رشد کرد. سهام شرکت FIS نیز با افزایش ۳.۹ درصدی، بیشترین رشد را در میان شرکت‌های حاضر در S&P 500 تجربه کرد؛ پس از آن‌که یکی از کارگزاری‌ها رتبه آن را ارتقا داد.

افزایش نمادهای منفی در بورس

در بازار بورس نیویورک، تعداد نمادهای منفی ۵.۷۴ برابر نمادهای مثبت بود و در نزدک این نسبت ۳.۲ به ۱ گزارش شد. شاخص S&P 500 تنها یک سقف جدید ۵۲ هفته‌ای و ۷ کف جدید ثبت کرد، در حالی‌که شاخص نزدک ۲۲ سقف جدید و ۱۴۶ کف جدید را به ثبت رساند.

منبع: رویترز

ارسال نظر

آخرین اخبار