به روز شده در
کد خبر: ۷۲۶۵

نسل زد به هوش مصنوعی اعتماد دارد؟

کارشناسان هوش مصنوعی به آینده این فناوری امیدوارند، اما اعتماد جوانان و نوجوانان آمریکایی به آن خدشه‌دار شده و این تکنولوژی نوین را به‌عنوان تهدیدی برای شغل و آزادی‌هایشان می‌بینند.

نسل زد به هوش مصنوعی اعتماد دارد؟
گروه اقتصادی آوش

گزارش جدیدی از سوی «مرکز تحقیقات پیو» نشان می‌دهد که شکاف چشم‌گیری میان نگرش کارشناسان هوش مصنوعی و مردم عادی آمریکا در مورد این فناوری وجود دارد. در حالی که بیش از سه‌چهارم از کارشناسان به آینده هوش مصنوعی امیدوارند، تنها یک‌چهارم از عموم مردم همین‌طور فکر می‌کنند.

تقریبا سه‌چهارم از کارشناسان هوش مصنوعی بر این باورند که این تکنولوژی برای خودشان مفید است، اما تنها یک‌چهارم از جوانان و نوجوانان با آنها هم‌نظر هستند. کارشناسان معتقدند هوش مصنوعی شغل‌ها را بهبود می‌دهد، در حالی که عموم مردم بر این باورند که این فناوری شغل‌ها را تهدید می‌کند.

اعتمادی که از دست رفت

بیش از نیمی از هر دو گروه (کارشناسان و مردم عادی) خواهان کنترل بیشتر بر نحوه استفاده از هوش مصنوعی در زندگی خود هستند. علاوه بر این، اکثریت افراد به دولت و شرکت‌های خصوصی برای تنظیم این فناوری اعتماد ندارند، که بخشی از آن به دلیل ناکامی‌های گذشته دولت در تنظیم فناوری است.

نقدهایی به عملکرد دولت آمریکا در تنظیم هوش مصنوعی مطرح می‌شود. بسیاری از کارشناسان معتقدند کنگره به اندازه کافی به این موضوع اهمیت نمی‌دهد و نمی‌تواند به‌درستی این فناوری را تنظیم کند. این مسأله در کنار ادعاهای بلندپروازانه رهبران فناوری درباره پتانسیل آینده هوش مصنوعی قرار دارد.

نگرانی‌های نسل زد درباره هوش مصنوعی

در حالی که نسل‌های قدیمی‌تر در حال بحث در مورد هوش مصنوعی هستند، نسل زد در حال زندگی با آن است. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد اکثر جوانان این نسل از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند اما اعتماد زیادی به آن ندارند. بسیاری از آنها نگران تأثیرات منفی این فناوری بر توانایی‌های فکری خود هستند.

در بخش‌های مختلف، اعم از کارشناسان و عموم مردم، درباره تنوع در طراحی و توسعه هوش مصنوعی نگرانی‌هایی وجود دارد. اکثر افراد معتقدند طراحی این فناوری‌ها بیشتر تحت تاثیر دیدگاه‌های مردان سفیدپوست است و نمایندگی کمتری از زنان و اقلیت‌های قومی دارد.

بر اساس تحقیقاتی که انجام شده، بسیاری از مدارس و محل‌های کار سیاست‌های روشنی در مورد استفاده از هوش مصنوعی ندارند، و این فقدان سیاست باعث می‌شود که نسل زد احساس آمادگی کمتری برای برخورد با این فناوری در آینده داشته باشد.

شکاف اعتماد در مقابل پیشرفت

هرچند هوش مصنوعی به سرعت پیشرفت می‌کند، اما هنوز اعتماد عمومی به آن پایین است. بسیاری از افراد به رغم پیشرفت‌های این فناوری، احساس می‌کنند که خطرات آن بیشتر از منافع آن است.

منبع: theverge.com

ارسال نظر

آخرین اخبار