به روز شده در
کد خبر: ۳۶۲۶

روند طولانی چاپ کتاب معضل است

خروج نویسندگان از کانون کودک‌ونوجوان به علت پروسه طولانی و چند ساله‌ چاپ کتاب که باید به آن رسیدگی شود

روند طولانی چاپ کتاب معضل است

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر آوش، روند انتشار کتاب در کانون پرورش فکری کودکان‌ونوجوانان موافقان و مخالفانی دارد. در این پروسه گاه انتشار یک کتاب بیش از دو سال زمان برده است.

هرچند حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از تلاش برای کاهش زمان انتشار کتاب به شش ماه خبر داده است، اما برخی از نویسندگان معتقدند بررسی کتاب در شورای عالی کتاب کانون، روند انتشار آثار را با تأخیر همراه می‌کند؛ به ویژه آنکه کتاب پیش‌تر در کمیته‌های تخصصی بررسی شده و سپس در مراحل کسب مجوز در ارشاد نیز بازبینی صورت می‌گیرد.

به نظر می‌رسد این موضوع در خروج نویسندگان از کانون و ترجیح نشر خصوصی بر کانون طی سال‌های اخیر بی‌تأثیر نبوده است. طی سال‌های اخیر نویسندگان و شاعرانی ترجیح داده‌اند آثار خود را در بخش خصوصی منتشر کنند و زودتر ثمره کار خود را ببینند.  

مصطفی خرامان از جمله این نویسندگان است که می‌گوید روند فعلی بررسی کتاب در کانون تردیدها را در میان پدیدآورندگان بیشتر کرده است. او در این‌باره به تسنیم گفت: من  در کانون تا به امروز حدود 50 عنوان کتاب منتشر کرده‌ و از سوی دیگر، خودم هم با ناشران زیادی همکاری کرده‌ام. واقعیت این است که من هیچ جایی ندیدم که یک شورایی باشد که 10 نفر عضو داشته باشد که همگی باید راجع به انتشار یا عدم انتشار یک اثر نظر بدهند. طبیعی است که این روند باعث طولانی شدن پروسه بررسی خواهد شد. 

او با بیان اینکه «هرکسی که این کتاب‌ها را می‌خواند، می‌تواند یک نظر و سلیقه‌ای داشته باشد»، به پروژه «داستان‌های پلیسی» در کانون اشاره و اضافه کرد: وقتی به من پیشنهاد کردند که بخش داستان‌های پلیسی را در کانون مدیریت کنم، آن را پذیرفتم اما در ادامه به مشکلی برخوردیم. هر نویسنده‌ای که می‌خواست وارد این پروژه شود، نگرانی‌هایی از جهت رد شدن کتابش در شورای عالی داشت. آنها می‌گفتند که چون شورای عالی سخت‌گیری می‌کند، کتاب‌ها معمولاً رد می‌شود و به نتیجه نمی‌رسد. 

به گفته خرامان؛ نویسنده‌ها نگرانند که ممکن است کارهایی که می‌نویسند، تأیید نشود یا پروسه بررسی کتاب خیلی طولانی شود. هر دو این موارد می‌تواند به مشارکت نویسنده‌ها ضربه بزند.

این نویسنده به تجربه حضورش در بخش خصوصی اشاره کرد و با بیان اینکه در میان ناشران خصوصی بررسی کتاب، زمان زیادی نمی‌برد و نویسنده زودتر به نتیجه می‌رسد، به پیشینه روند بررسی کتاب در کانون اشاره کرد و یادآور شد: قبلاً هم این شورا بود که در دوره‌ای من هم عضو آن بودم، از دیگر نویسندگان آقای ارگانی و عزتی پاک هم حضور داشتند. ما سه نفر جلسه را تشکیل می‌دادیم و بررسی هر کتاب، حدود یک ربع طول می‌کشید، همانجا راجع‌به آثار بحث می‌کردیم و می‌گفتیم که کتاب‌ها قابل چاپ هستند یا خیر.

او در ادامه به جلسه‌ای که با حضور علامتی در همین‌باره برگزار شد، اشاره کرد و ادامه داد: این مشکل را در جلسه‌ای با مدیرعامل کانون مطرح کردم و او هم این موضوع را جزو کارهایی که باید رسیدگی شود، یادداشت کرد. 

منبع: تسنیم

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار