به روز شده در
کد خبر: ۱۵۷۸۷
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران اعلام کرد؛

نهایی شدن ۱۴۸ قرارداد بین‌المللی در نخستین فلوشیپ نشر تهران

سخنگوی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اعلام کرد، در نخستین فلوشیپ نشر تهران، ۱۴۸ قرارداد همکاری بین ناشران داخلی و خارجی، نهایی شده است.

نهایی شدن ۱۴۸ قرارداد بین‌المللی در نخستین فلوشیپ نشر تهران

 
 نشست خبری ابراهیم حیدری، سخنگو و قائم‌مقام سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، پنج‌شنبه (۲۵ اردیبهشت‌ماه) در سرای رسانه نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست، حیدری با اشاره به حضور پررنگ مردم در نمایشگاه کتاب تهران گفت: گزارش‌ها و پوشش‌های رسانه‌ای شما بی‌تأثیر نبوده و مردم را به حضور در این رویداد فرهنگی ترغیب کرده است.

 

وی با اشاره به دیدار معاون اول رئیس‌جمهور با فعالان تشکل‌های حوزه نشر در نمایشگاه کتاب، عنوان کرد: معاون اول رئیس‌جمهور با استقبال از برگزاری چنین نشست‌هایی، در جریان مسائل صنفی و مشکلات حوزه کاغذ قرار گرفت. قرار شد با تشکیل کارگروه کاغذ در معاونت اول ریاست‌جمهوری، مسائل خاص نشر پیگیری شود. همچنین توافق شد که این نشست‌ها به‌صورت تفصیلی ادامه پیدا کند.

 

حیدری همچنین به پایان نخستین فلوشیپ نشر تهران اشاره کرد و گفت: ۱۴۸ قرارداد به نتیجه نهایی رسید و مذاکرات اولیه برای برنامه‌های آینده میان ناشران داخلی و خارجی انجام شد. به‌طور کلی، طبق نظر فعالان این حوزه، این رویداد رضایت‌بخش بوده است.

 

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های متعدد و متکثری دارد که می‌تواند علاوه بر تقویت اقتصاد نشر، فرهنگ غنی کشور را صادر و تصویر نادرست ایران‌هراسی را اصلاح کند، گفت: قرار است کتاب‌های کودک و نوجوان ایران به‌عنوان سفیران فرهنگی کشور به کشورهای مختلف جهان فرستاده شوند.

 

حیدری با اشاره به آمار فروش گفت: تا ساعت ۱۳ امروز، فروش در بخش مجازی حدود ۲۴۰ میلیارد تومان و در بخش حضوری ۱۸۴ میلیارد تومان بوده است. در مجموع، فروش کل نمایشگاه به ۴۲۴ میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان رسیده است. فروش در بخش مجازی نسبت به سال گذشته ۶۵/۷ درصد رشد داشته است.

 

به گفته وی، تعداد نسخه‌های کتاب فروخته‌شده ۹۳۰ هزار و ۳۲۰ جلد بوده که در مقایسه با سال گذشته در بخش مجازی، رشد ۲۶ درصدی داشته است.

 

وی درباره بحث کارگروه کاغذ گفت: این کارگروه طی هفته‌های آینده و در نخستین فرصت، با یک طرح پیشنهادی و با حضور نمایندگان مجموعه‌ها و صنوف مختلف، نخستین نشست خود را برگزار خواهد کرد که امیدواریم منجر به گشایشی در این حوزه شود.

 

حیدری همچنین درباره برخورد با تخلفات گفت: هر روز از ساعت ۱۶ تا ۱۸، جلسات کمیته رسیدگی به تخلفات برگزار می‌شود و گزارش‌ها در این کمیته مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این میان، اینکه کالای پیوست کتاب به‌عنوان کتاب محسوب می‌شود یا خیر، جای بحث دارد. به‌عنوان مثال، در نمایشگاه کتاب امسال، کالاهای فرهنگی همراه کتاب که از سوی ناشر تولید شده‌اند، کتاب محسوب شده‌اند. اما در سال‌های آینده، موضوع با بررسی و کارشناسی همه‌جانبه، دوباره بررسی خواهد شد.

 

قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران افزود: بسته‌های پُستی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب، برخلاف سال‌های گذشته، با سرعت و دقت بالا و بدون خرابی، ظرف یک تا دو روز به دست مخاطبان رسیده است.

 

وی همچنین به تمدید ساعت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در روزهای پنج‌شنبه و جمعه اشاره کرد و گفت: طبق روال هر سال، در دو روز پایانی هفته، زمان برگزاری نمایشگاه تا ساعت ۲۱ تمدید شده است.

 

حیدری همچنین درباره BTS ادامه داد: طبق شاخص تلفن‌های همراه موجود در نمایشگاه، در ساعت ۱۷ روز گذشته (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت‌ماه) حدود ۲۱۰ هزار نفر در نمایشگاه فعال بوده‌اند و در یک میانگین کلی، روزانه حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر از نمایشگاه بازدید کرده‌اند.

 

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران درباره جانمایی غرفه شهر اِوَز؛ پایتخت کتاب ایران گفت: به خاطر حضورم در دفتر مجامع و تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، نسبت به روستاهای دوستدار کتاب، باشگاه‌های کتاب‌خوانی و پایتخت کتاب، عِرق دارم و زمانی که نام آن‌ها می‌آید، حس عجیبی به من دست می‌دهد. زمانی که از آنجا جدا شدیم، سیاست‌ها تغییر کرد و آن‌ها مورد کم‌لطفی قرار گرفتند و فعالیت‌های ترویجی مانند گذشته ادامه نیافت.

 

وی ادامه داد: امسال نیز نسبت به آن‌ها کم‌لطفی کردیم. البته این‌طور هم نیست که روستاها قهر کرده باشند؛ آن‌ها گفتند که «جای مناسبی نیست، اجازه دهید حضور نداشته باشیم». با این حال، ما حمایت از روستاها را با جدیت ادامه خواهیم داد و سال آینده فضای بهتری برای آن‌ها فراهم خواهیم کرد.

 

سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با بیان اینکه جای غرفه پایتخت کتاب بد نیست، به فعالیت‌های این شهر اشاره کرد و گفت: عدم رسیدگی به این حوزه را می‌پذیریم، اما برنامه‌های ترویجی با جدیت و شدت بیشتری در سال جاری و آینده ادامه خواهد داشت.

 

حیدری در پاسخ به پرسشی دیگر درباره جابه‌جایی غرفه هند و پاکستان در بخش بین‌الملل، با بیان اینکه اطلاعی در این‌باره ندارم، توضیح داد: هر دو کشور از دوستان ما هستند و جایگاه نمایشگاه کتاب، جایگاهی فرهنگی است و مسائل سیاسی در آن معنا ندارد.

منبع: ایبنا

ارسال نظر

آخرین اخبار