به روز شده در
کد خبر: ۱۵۳۷۵

مارگارت اتوود برنده جایزه «آزادی نشر» شد

مارگارت اتوود، نویسنده سرشناس کانادایی و خالق سرگذشت ندیمه، در مراسم جوایز کتاب بریتانیا ۲۰۲۵، جایزه معتبر آزادی نشررا از آن خود کرد.

مارگارت اتوود برنده جایزه «آزادی نشر» شد
 
بوکسلر: در مراسم جوایز کتاب بریتانیا (The British Book Awards) که در هتل جی‌دابلیو ماریوت گروسونور هاوس لندن برگزار شد، مارگارت اتوود نویسنده کانادایی، جایزه «آزادی نشر» را دریافت کرد.

اتوود، نویسنده شناخته‌شده آثاری همچون سرگذشت ندیمه، آسیاب‌کش کور، اوریکس و کریک و وصیت‌ها، همواره مدافع آزادی بیان بوده است.

اتوود در طول بیش از شش دهه فعالیت ادبی خود، ۱۷ رمان، ۱۹ مجموعه شعر، ۱۱ کتاب غیرداستانی، ۹ مجموعه داستان کوتاه، ۸ کتاب کودک و ۳ رمان گرافیکی نوشته است. جدیدترین اثر این نویسنده کانادایی قرار است پائیز امسال از سوی انتشارات ویندوس با عنوان «کتاب زندگی‌ها» روانه بازار کتاب شود.

اتوود طی یک سخنرانی ویدیویی هنگام دریافت جایزه گفت: «در طول زندگی‌ام هرگز زمانی را به یاد ندارم که خودِ واژه‌ها تا این اندازه در معرض تهدید باشند. دوقطبی‌های سیاسی و مذهبی که به‌نظر می‌رسید در بخشی از قرن بیستم رو به افول‌اند، در دهه گذشته به‌طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته‌اند. امروز جهان بیش از هر زمان دیگری به دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ شباهت دارد.»

او با اشاره به تجربه‌هایش در دوران جنگ سرد و انتشار مخفیانه کتاب‌ها در شوروی سابق، به افزایش سانسور و ممنوعیت کتاب‌ها در کشورهای مختلف، از جمله آمریکا، پرداخت و هشدار داد که افراط‌گرایی‌های سیاسی در هر دو سوی طیف، میل به حذف صدای مخالف دارند. آن‌ها به گفت‌وگو علاقه‌ای ندارند؛ آنچه می‌خواهند، تک‌گویی است. آن‌ها خواهان یک صدا هستند، نه صداهای متعدد.

جایزه‌ی آزادی نشر که برای چهارمین سال پیاپی با همکاری بنیاد Index on Censorship برگزار می‌شود، به افرادی تعلق می‌گیرد که به‌صورت برجسته از آزادی بیان و حق خواندن دفاع کرده‌اند.

همچنین، جایزه‌ی «تاثیر اجتماعی» امسال به کیت ماس، نویسنده و بنیان‌گذار جایزه‌ی زنان در داستان‌نویسی، اهدا شد. این جایزه با الهام از آلن لین، بنیان‌گذار انتشارات پنگوئن که نودمین سال تأسیس خود را جشن می‌گیرد، اعطا شد؛ لین معتقد بود کتاب باید برای همگان در دسترس باشد.

اتوود در پایان سخنانش، خطاب به حاضران گفت: «در جهانی آزاد، ناشران و کتاب‌فروشان نمایندگان صدای جمعی‌اند. اگر قرار است دولت‌های آزاد و خرد انسانی دوام بیاورند، پاسداران و انتقال‌دهندگان واژه‌ها باید شجاع باشند. برایتان قدرت، امید و جسارت آرزو می‌کنم؛ جسارت برای ایستادگی در برابر خشم توده‌ها از یک سو و استبداد قدرت‌مداران از سوی دیگر.»

در این مراسم همچنین کتاب میهن‌دوست نوشته الکسی ناوالنی، رهبر فقید مخالفان حکومت روسیه، عنوان کتاب سال را به خود اختصاص داد؛ جایزه‌ای که توسط همسرش یولیا ناوالنایا دریافت شد.

منبع: ایبنا

ارسال نظر

آخرین اخبار