بخوانیم برای ایرانی که خلیج فارس دارد
جمعه ۱۹ اردیبهشت، روز سوم نمایشگاه با رونمایی از دیوارنگاره خلیج فارس همراه شد.

در روز سوم سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، رویدادهای متنوعی برگزار شد که با استقبال گسترده بازدیدکنندگان همراه بود. اما استقبال نسبت به اولین جمعه نمایشگاه، زیاد نبود. بعضی از ناشرها نسبت به حضورشان ناراضی بودند و بعضیها هم مثل هر سال تذکراتی گرفتهاند. بیایید کوتاه، بدون اضافهگویی این اتفاقات را مرور کنیم.
جزییات مهم روز سوم نمایشگاه
نصب ارزشمند دیوارنگاره ۱۵۰ متر مربعی خلیج فارس با عنوان «تا خلیجی که فارس بوده و هست» با طراحی حمیدرضا بیدقی.
سخنگوی نمایشگاه کتاب میزان فروش بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران تا ساعت ۱۳ روز ۱۹ اردیبهشتماه را ۳۶ میلیارد تومان؛ یعنی ۳۶۰ میلیارد و ۳۵۱ میلیون ریال اعلام کرد، در بخش فیزیکی نیز تا ساعت ۲۴ شب گذشته (۱۸ اردیبهشت) میزان فروش ۲۵۱ میلیارد ریال بود که مجموع فروش در دو بخش، ۶۱۱ میلیارد ریال اعلام شد.
تابلوی راهنمای پیدا کردن ناشران، بعد از گذشت سه روز، هنوز نصب نشده.
بعضی از ناشرها مدعی فروش بیشتر در بخش آنلاین هستند.
به مناسبت تولد امام رضا (ع) نمایشگاه روز شادتر و متنوعتری را پشت سرگذاشت.
بیش از ۱۱۶ هزار دانشجو و طلبه، ۱۲ هزار عضو هیئت علمی و حدود ۱۹ هزار نفر از عموم مردم برای دریافت یارانه خرید کتاب ظ کردند.
مقامات یا هنرمندانی که حضور داشتند
رضا کیانیان
فریدون جیرانی
عادل فردوسیپور
سجاد افشاریان
علیاشرف صادقی
محمود عابدی
میرجلالالدین کزازی
مهدی غبرایی
کاوه میرعباسی
مجید راستی
حاشیههای مهم روز سوم
صف طولانی برای امضای کتابهای عادل فردوسیپور و سجاد افشاریان.
ادعای نشر «بدرقه جاویدان» برای تذکر فروش دو کتاب از صادق هدایت. هرچند که تذکر به ناشران برای نفروختن بعضی از کتابها که دارای مجوز هستند، هر ساله در نمایشگاه تکرار میشود.
برنامههای فرهنگی و نشستهای تخصصی
در این روز، نشستهای متعددی در سراهای مختلف برگزار شد. یکی از نشستهای برجسته، «رابطه متقابل کتاب و سینما» بود که با حضور رضا کیانیان و فریدون جیرانی در سرای هنرگان کتاب برگزار شد.
نمایشگاه با شعار «بخوانیم برای ایران» در مصلی امام خمینی (ره) تهران آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ادامه دارد. بیش از ۲۳۰۰ ناشر داخلی و خارجی در این رویداد حضور دارند.