به روز شده در
کد خبر: ۸۹۹۶
رئیس پلیس آگاهی فراجا اعللام کرد:

بازگشت بیش از یک میلیون قطعه اموال سرقتی به صاحبان

رئیس پلیس آگاهی فراجا گفت: سال گذشته موفق به کشف یک میلیون و ۶۰۰ هزار اموال مسروقه شدیم که از این تعداد یک میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه به صاحبان آنها بازگردانده شد.

بازگشت بیش از یک میلیون قطعه اموال سرقتی به صاحبان

 

سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا روز چهارشنبه در نشست خبری درباره اموال مسروقه و بازگشت آنها به مالکان افزود: در این زمینه پلیس پیشرفت قابل توجهی داشته است، در واقع کشف سرقت‌ها برای پلیس به منظور کشف کامل است و صرفا به دستگیری سارق یا مالخر محدود نمی شود.

او بر اشراف کامل بر فعالیت مالخرها اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۳ تعداد ۸۰۰ واحد صنفی که اقدام به مالخری می کردند کشف و پلمپ شد.

او با اشاره به عملکرد پلیس در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: پلیس آگاهی تلاش دارد در تمامی فضای عمومی واقعی و مجازی حضور موثر داشته باشد و هدف از این حضور جلوگیری از قصد ارتکاب جرم توسط مجرمین است.

او افزود: هدف نهایی پلیس جلوگیری از جرم و حتی اراده به انجام جرم است، خوشبختانه توانستیم بخش قابل توجهی از جرایم را هنگام ارتکاب و پیش از ارتکاب شناسایی کنیم.

پابند الکترونیکی بر پای ۵ هزار سارق سابقه دار

سردار قنبری با بیان اینکه سال گذشته گشت های پلیس توانستند چهار هزار سرقت خودرو را در حین سرقت شناسایی کنند گفت: سارقین سابقه دار نیز سال گذشته با کمک پابندهای الکترونیکی و تجهیزات هوشمند تحت کنترل پلیس آگاهی قرار گرفتند.

او سامانه هوشمند پابند الکترونیکی را کمک قابل توجهی برای رصد کامل سارقین سابقه دار دانست و افزود: سال گذشته توانستیم ۵ هزار سارق سابقه دار را با پابند الکترونیکی رصد کنیم و امسال نیز تصمیم داریم این سامانه را در شهرهای هوشمند مستقر کنیم.

بارگذاری نمونه ژنتیک سارقان در بانک ژن مجرمین

سردار قنبری توسعه بانک ژنتیک مجرمین را از دیگر اقدامات پلیس عنوان کرد و افزود: تمامی نمونه ژنتیکی سارقین در این سامانه بارگذاری شده و تاکنون چندین مورد قتل و سرقت مسلحانه توسط اطلاعات بانک ژنتیک شناسایی شده است.

رییس پلیس آگاهی گفت: در حال حاضر اثر انگشتی در کشور وجود ندارد که در بانک اطلاعاتی پلیس قابل دسترسی و شناسایی نباشد.

سردار قنبری همچنین به سه بعدی سازی صحنه جرم اشاره کرد و افزود: این اتفاق می تواند به شناسایی و درک بهتر جرم کمک و رسیدن به تشخیص درست را تسهیل کند.

کاهش ۱۷ درصدی سرقت در نوروز

او به کاهش ۱۷ درصدی سرقت و شناسایی حدود ۸۰ درصد سرقت‌ها در تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت: سامانه‌های پلیس اکنون مرکز و جغرافیای جرم را به صورت منطقه ای پایش می کنند که به پلیس امکان اجرای عملیات و برنامه برای هر منطقه را می دهد.

او با اشاره به اینکه چند سال اخیر سرقت خودرو در کشور روند کاهشی داشته است گفت: سال ۱۴۰۳ حدود ۱۹ درصد و نوروز ۱۴۰۴ حدود ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سرقت خودرو کاهش داشته است.

سردار قنبری اعلام کرد: امسال ۱۶ هزار پیامک به سارقین سابقه دار بر اساس تجمع جغرافیایی آنها ارسال شد تا نسبت به آگاهی پلیس از فعالیت آنها هوشیار باشند.

رییس پلیس آگاهی با تاکید بر اینکه جرایم از جمله سرقت به صورت هوشمند و پایدار در حال کاهش است افزود: برنامه پلیس کوتاه مدت نبوده و به صورت یک راهبرد منجر به کاهش سرقت و افزایش شناسایی و پیشگیری پلیس شده است.

نظارت پلیس آگاهی بر تولید خودرو

او به نظارت پلیس آگاهی بر تولید خودروهای سواری اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه ای که پلیس در اختیار دارد، ایمن سازی خودروهای تولیدی باید به تایید پلیس رسیده و ما نیز بر آن نظارت داریم، این مصوبه شورای امنیت ملی کشور است که باید استاندارد ایمنی خودرو توسط پلیس تایید شود و خودرو سازان باید گواهی ایمنی را از پلیس برای دریافت پلاک اخذ کنند.

او ادامه داد: در سال ۱۳۹۸ چهار هزار خودرو تولیدی همان سال سرقت شد که در سال ۱۴۰۳ به ۲۳۰ خودرو رسیده است، این در حالی است که سال گذشته بیش از یک‌ میلیون خودرو تحویل مردم شد، راهبرد ما برای سال ۱۴۰۵ تک رقمی شدن میزان سرقت خودروهای تولیدی است.

رییس پلیس با اشاره به تولید سامانه ایمنی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی افزود: از هفت هزار خودرویی که به این سامانه مجهز شدند، هیچ خودرویی سرقت نشده است.

شناسایی ۹۸ درصد پرونده قتل و دستگیری قاتلان

رییس پلیس آگاهی فراجا همچنین به جرایم خشن مانند قتل اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳ حدود ۹۸ درصد پرونده های قتل شناسایی و مجرمین و قاتلین دستگیر شدند.

به گفته سردار قنبری، در حوزه آدم ربایی نیز بررسی بیش از ۹۰ درصد پرونده‌ها پایان یافته و متهمین شناسایی و به قوه قضاییه سپرده شدند.

او با تاکید بر اینکه تقریبا مجرمی نیست که از دستان پلیس فرار کند افزود: حدود ۸۰۰ نفر در پرونده جناحی تحت تعقیب پلیس طی سه ماهه پایانی سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند.

سردار قنبری به موضوع پرونده‌ های رسوبی اشاره کرد و گفت: ۸۵ درصد پرونده های رسوبی شناسایی و به نتیجه رسیدند.

او اظهار کرد: سال گذشته رشته تخصصی کارشناس کشف علمی جرم ذیل کانون کارشناسان دادگستری تاسیس و فعال شد.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار