به روز شده در
کد خبر: ۱۶۰۳۴
مدیر گروه سازه‌های دریایی شرکت ایزوایکو اعلام کرد؛

ابراز نگرانی برای انتقال پروژه‌های فشارافزایی به خارج از کشور

مدیر گروه طراحی،ساخت و تعمیر سازه‌های دریایی شرکت ایزوایکو نگرانی خود را از انتقال پروژه‌های فشارافزایی به خارج از کشور اعلام کرد.

ابراز نگرانی برای انتقال پروژه‌های فشارافزایی به خارج از کشور
آوش-لیلا مرگن

مسئولان وزارت نفت در جریان برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت از بسته‌هایی جذاب برای فعال کردن صنعت نفت و سرمایه‌گذاران خبر دادند. سهم ایزوایکو از این بسته‌ها و پروژه‌های تعریف شده چقدر است؟ محمد مهدی تعبدی، مدیر گروه طراحی،ساخت و تعمیر سازه‌های دریایی شرکت ایزوایکو در گفت‌وگو با آوش از عدم تخصیص پروژه فشار افزایی به این مجموعه، تاکنون خبر داد.

او افزود: ما نگرانیم که پروژه‌های فشار افزایی در نهایت به خارج از کشور برود در حالی‌که ظرفیت‌های ما بلااستفاده بماند. انجام پروژه‌های گذشته پارس جنوبی نشان داده است که ما در مسایل تحریم صاحب تجارب ارزنده بوده و می‌دانیم که آن را چگونه حل کنیم.

تعبدی بیان کرد: نگرانیم که سکوها جای دیگری ساخته شوند و نتوانیم آن را در این تحریم‌ها به کشور منتقل کنیم. اگر در کشور خودمان این سکوها را بسازیم، علاوه بر به‌کارگیری منویات مقام معظم رهبری و توصیه ایشان در خصوص تولید و سرمایه‌گذاری برای آن، استفاده از نیروی انسانی داخلی، رسوب درس آموخته‌ها برای نسل جوان و صرفه‌جویی اقتصادی امکان‌پذیر می‌شود و نگرانی از انتقال سکوها هم از بین خواهد رفت.

تعبدی

واگذاری پروژه‌های فشار افزایی به چهار شرکت

مدیر گروه طراحی،ساخت و تعمیر سازه‌های دریایی با تاکید بر درخواست ایدرو برای مشارکت در پروژه‌های فشارافزایی گفت: ایدرو درخواست دارد که در این پروژه‌ها شرکت کند. هم‌اکنون این پروژه‌ها را به چهار پیمانکار بزرگ شامل شرکت‌های مپنا، قرارگاه خاتم الانبیاء، پتروپارس و اویک واگذار کرده‌اند. سه شرکت‌ها دو هاب و یکی از این شرکت‌ها یک هاب فشارافزایی را دریافت کرده است.

وی ادامه داد: متاسفانه از این هفت هاب هیچ کدام را تاکنون به ایدرو نسپردند و ایدرو با توجه به اینکه در تمام فازهای پارس جنوبی مشارکت داشته و شرکت IPMI و شرکت ایزوایکو شدیدا در پارس جنوبی فعال بوده‌اند، انتظار داریم که حداقل یکی از این هاب‌ها را به ایدرو بسپارند.

مدیر گروه طراحی،ساخت و تعمیر سازه‌های دریایی توضیح داد: ایدرو به لحاظ اجرایی تجربه گران‌بهایی در پارس جنوبی دارد. علاوه بر فاز یک پارس جنوبی، در فازهای 6، هفت و هشت جزء کنسرسیوم TIJD بود. ایزوایکو در فازهای دو و سه، 6 و هفت و هشت، 12، 14 و 16 درگیر بوده است. ما در قسمت ساخت سکوهای فراساحل یا آفشور فعال بودیم و شرکت IPMI در بخش خشکی فعال است.

وی از برگزاری جلسه فرشاد مقیمی مدیر عامل ایدرو با مدیران ارشد شرکت ملی نفت برای واگذاری یکی از فازهای فشارافزایی خبر داد و افزود: حمید بورد مدیر عامل شرکت ملی نفت در این رابطه قول مساعد داده است و کماکان منتظر ابلاغ او هستیم.

تعبدی اضافه کرد: ایزوایکو در حال حاضر قراداد همکاری فاز 11 پارس جنوبی را با شرکت پتروپارس دارد و با وجود مشکلات تحریم و غیره، با اتکا به تجارب گذشته، ایزوایکو به خصوص در فازهای 14 و 16 پارس جنوبی، با تمامی توان در حال پیشبرد پروژه است.

وی تاکید کرد: ایزوایکو بهترین یارد آفشور یا فراساحل را در کشور دارد به نحوی که سه خط اسکله بارگیری و استحکام خاک برابر با 10 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع در این مجموعه وجود دارد. یک یارد حدود 84 هکتاری داریم که می‌توانیم آن را کاملاً عملیاتی کنیم؛ همچنین در منطقه حوض خشک ما نیز یک یارد وجود دارد که فاز دو و سه پارس جنوبی و جکت 3500 تنی فاز یک را (SPP1) در آنجا ساخته و بارگیری کرده‌ایم.

مدیر گروه طراحی،ساخت و تعمیر سازه‌های دریایی ادامه داد: با فرض اینکه وزن حدودی هر هاب حدود 56000 تن باشد، با توجه به پتانسیل‌های ایزوایکو می‌توانیم حداقل اجرای یک و نیم هاب با وزن تقریبی حدود 90000 تن را برعهده بگیریم. هر هاب شامل دو بخش کوچکتر A و B می‌شود. تاکنون کل این پروژه فشار افزایی شامل هفت هاب و حدود 400 هزار تن کار در نظر گرفته شده است.

وی توضیح داد: ما تجربه و زیرساخت خیلی خوبی در پروژه‌های فراساحلی داریم. اسکله عریض و با ظرفیت 8000 تن و همچنین یک حوضچه آرامش بسیار مناسب برای بارگیری سکوهای ساخته شده داریم که با کنترل جریان آب هنگام بارگیری، امکان بارگیری بهتر را فراهم می‌کند. تقریبا هیچ یاردی در داخل کشور این ظرفیت را ندارد.

خالی بودن 90 درصد ظرفیت

تعبدی درباره ظرفیت فعال بخش فراساحلی شرکت ایزوایکو بیان کرد: در حال حاضر حدود 10 درصد ظرفیت این بخش از ایزوایکو درگیر است. پروژه فروزان را داریم که جکت‌های آن رو به اتمام و در آینده نزدیک بارگیری خواهد شد. در فاز 11 پارس جنوبی، مهندسی، تامین و ساخت یک سکو به همراه متعلقات آن را بر عهده داریم که در حال انجام است و انتظار داریم تا یک سال و نیم دیگر بارگیری ‌شود و راهی مقصد نهایی شود.

وی اضافه کرد: حدود 90 درصد ظرفیت خالی داریم. ما جای توسعه زیادی داریم. نیاز داریم که فعالیت‌هایمان را توسعه دهیم. انتظار ما این است که 90 هزار تن پروژه‌های فراساحلی را به ما بسپارند زیرا ظرفیتش را داریم اما تا کنون این ظرفیت به ما سپرده نشده است.

مدیر گروه طراحی،ساخت و تعمیر سازه‌های دریایی افزود: از ما انتظار دارند به عنوان پیمانکاران دوم کار را بگیریم و این در حالیست که بعضی از پیمانکاران بزرگ که در حال مشارکت در پروژه فشارافزایی هستند، اصلا یاردی برای انجام کار نداشته و نهایتاً باید کار را به ما بسپارند.

وی ادامه داد: ما انتظار داشتیم که همانند فاز 14 پارس جنوبی، پیمانکار دست اول باشیم تا بتوانیم علاوه بر سود مناسب، پروژه را بهتر مدیریت کنیم. لذا انتظار سپردن حداقل یک هاب از هفت هاب پروژه‌های فشار افزایی را داریم.

انجام تعمیرات برای کشورهای همسایه

تعبدی درباره دریافت پروژه از کشورهای همسایه گفت: با توجه به ظرفیت گروه شناورهای بزرگ، ما می‌توانیم با آنها کار کنیم اما به خاطر تحریم‌های ناجوانمردانه خیلی موفق نبودیم. اکنون کارهای برخی شناورهای خارجی را به صورت خیلی جسته و گریخته و چراغ خاموش انجام می‌دهیم.

وی افزود: در بحث سکوهای دریایی به صورت تعمیراتی به ما مراجعه می‌کنند اما اینکه یک فاز به ما سپرده شود یا نوسازی در بخش آفشور کشورهای همسایه به ما واگذار شود، این گونه نیست. در حال حاضر همین که کارهای خودمان از جمله پروژه سکوهای فشارافزا خارج از کشور نرود، بس است.

ارسال نظر

آخرین اخبار