به روز شده در
کد خبر: ۲۹۱۷۱
شهادت ۱۵ عضو خانواده شهید صابر در حمله صهیونیست‌ها

بقایی: لاریجانی فرستاده ویژه رئیس‌جمهور بود/ در وضعیت فعلی برنامه‌ای برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به جنایت صهیونیست‌ها در آستانه اشرفیه گفت: برادر شهید صابر امروز داغدار ۱۵ شهید از خانواده‌اش است.

بقایی: لاریجانی فرستاده ویژه رئیس‌جمهور بود/ در وضعیت فعلی برنامه‌ای برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری گفت: یکی از نقاط تاریک جنایت رژیم صهیونیستی علیه ایران ثبت شد. جمع زیادی از هموطنان در آستانه اشرفیه به شهادت رسیدند. امروز برادر شهید صابر در جمع ما هستند آن هم به عنوان کسی که این جنایت را لمس کرد و داغدار برادر دانشمند خود است.  

سیدعلیرضا صدیقی صابر در جمع خبرنگاران   گفت: رژیم صهیونیستی ۱۵ نفر از اعضای خانواده من را در یک لحظه به شهادت رساند.

سخنگوی وزارت امور خارجه، درباره پیگیری حقوقی حمله اسرائیل به ایران، گفت: به عنوان دستگاه دیپلماسی این قول را می‌دهیم که از هیچ تلاشی برای مستندسازی این جنایت کوتاهی نخواهیم کرد. ما موضوع مستندسازی و مطالبه ملت ایران را پیگیری خواهیم کرد. از همان روز نخست کارمان را از طریق مکاتبه با نهادهای بین المللی و نهادهای حقوق بشری در ژنو شروع کردیم، وظیفه خود می دانیم تک تک جنایات را مستندسازی کنیم و از همه فرصت‌های دیپلماسی و حقوقی، استفاده خواهیم کرد. 

بقایی درباره کریدور زنگه‌زور گفت: ما درباره اتصالات و راه‌های مواصلاتی و گذرگاه ها مواضع خود را روشن اعلام کردیم. ایجاد این گذرگاه‌ها نباید خدشه‌ای به حق حاکمیت و مرزهای شناخته شده بین المللی ما وارد کند. در مواردی سوءتفسیر می‌شود و موضوع دقیق در رسانه‌های ما مطرح نشده و در ادامه سوءتفاهم ایجاد می شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره فعال سازی مکانیزم ماشه گفت: سطح گفت‌وگوهای ما با سه کشور اروپایی و مسئول سیاست خارجی عمدتا در سطح معاون وزیر بوده است. وظیفه داریم حقوق ملت را با جدیت پیگیری کنیم. موضع ما درباره مکانیزم ماشه ثابت، یکسان و اصولی بوده است. 

بقایی درباره ادعاهای وزیر خارجه سابق آمریکا مبنی بر اینکه ایران غنی‌سازی زیر یک درصد را قبول کرده بود، گفت: چنین چیزی نبوده و این را باید در چارچوب دعواها و مباحث داخلی آمریکا دید و تحلیل کرد. مباحثی که بین دو حزب در جریان بوده و در همان حد باید به آن اعتباربخشی کرد نه به عنوان گزاره‌های واقعی.

اسماعیل بقایی گفت: علی لاریجانی به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور به روسیه رفت و وزارت امور خارجه در جریان این سفر بوده است.

واکنش وزارت امور خارجه به ادعا ترامپ درباره نابودی تاسیسات هسته ایران 

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به ادعای ترامپ در خصوص اینکه سه تا از تأسیسات هسته‌ای ایران که مورد حمله آمریکا قرار گرفته کاملا نابوده شده است، گفت: این صحبتی که مقامات آمریکایی درباره آسیب زدن به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران مطرح می‌کنند گواه بر پذیرش ارتکاب یک اقدام غیرقانونی و جنایتکارانه علیه ملت ایران است. اینها اسنادی است که قطعا از سوی ما برای نشان دادن ماهیت اقدامات غیرقانونی آمریکا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

هیچ برنامه‌ای در وضعیت فعلی برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: هیچ برنامه‌ای در وضعیت فعلی برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم. دیپلماسی ابزاری برای احقاق حقوق ملت است و هر زمان به این نتیجه برسیم که برای احقاق حقوق ملت از این ابزار استفاده کنیم درنگ نخواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بازداشت دوچرخه سوار فرانسوی در ایران گفت: درباره جزییات بازداشت، باید سخنگوی قوه قضاییه اعلام نظر داشته باشند. 

بقایی تاکید کرد: به شدت از رویکرد آلمان گله مند هستیم و من از سبک ترین کلمه استفاده کردم. استفاده از تعابیر نامناسب توسط مقامات آلمان در حمایت از رژیم صهیونیستی که مشغول کار کثیف علیه ما است، برای آلمان مسئولیت حقوقی ایجاد کرده است. با این اظهارات، آلمان می پذیرد که بخشی از تجاوز بوده و مسئولیت حقوقی برای این کشور ایجاد می کند. این کشور نگذارد تا این اظهارات و اقدامات به عنوان نقطه سیاه میان روابط دو کشور باقی بماند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی تاکید کرد: این برنامه‌ریزی انجام شده که رئیس‌جمهور طی هفته‌های آینده به پاکستان سفر کند، البته اخبار و جزئیات بیشتر در این زمینه از سوی دفتر رئیس‌جمهور اعلام خواهد شد.

لاریجانی به عنوان فرستاده ویژه رئیس‌جمهور، حامل پیام و دیدگاه کلان ایران به پوتین بود

بقایی در  پاسخ به سوالی در مورد سفر روز گذشته «علی لاریجانی» مشاور مقام معظم رهبری به مسکو  و دیدار وی با  پوتین و این که آیا وزارت خارجه در جریان این سفر بوده است، گفت: آقای لاریجانی به عنوان فرستاده ویژه رئیس‌جمهور، حامل پیام و دیدگاه کلان جمهوری اسلامی ایران راجع به تحولات منطقه تحولات بین‌المللی و همینطور روابط دوجانبه بودند.

وی افزود: ایشان دیدار خیلی خوبی  با رئیس‌جمهور روسیه داشتند که در آن، در مورد طیف متنوعی از موضوعات به ویژه روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای بعد از تحولات سه چهار هفته اخیر  بحث و گفت‌وگو  کردند.

وی ادامه داد:  این امر متعارفی است که کشورها به فراخور تحولات و با توجه به اهمیت موضوعات، فرستاده‌هایی را به کشورهای هدف اعزام کنند. ایشان قبلاً هم در همین جایگاه سفرهایی را از جمله به روسیه داشتند، بنابراین این امر متعارفی است و وزارت خارجه هم در جریان این سفر بود.

بقایی همچنین در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار آلمانی در ارتباط با نقش آلمان در مذاکرات استانبول که روز جمعه برگزار می‌شود، گفت: ما به شدت از رویکرد آلمان نسبت به ایران  به خصوص در یک ماه اخیر گله‌مند هستیم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حمایت آلمان از حملات اسرائیل و آمریکا به ایران گفت: مقامات آلمان از تعابیر نامناسبی در ارتباط با حمله رژیم صهیونیستی به ایران استفاده کردند و گفتند که این رژیم مشغول  کار کثیف در ایران برای ماست. این از لحاظ حقوقی، مسئولیت بین‌المللی برای دولت آلمان ایجاد کرده و می‌کند چون یک اقدام تجاوزکارانه را توجیه می‌کند و می‌پذیرد که آلمان بخشی از این تجاوز است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ما انتظار داریم که مقامات آلمان در ارتباط با این مواضع توضیح دهند، آن را تصحیح کنند و اجازه ندهند که این مواضع  به عنوان یک نقطه سیاه در روابط دو کشور باشد.

وی همچنین با اشاره به بدعهدی اروپایی‌ها به خصوص تروئیکای  اروپایی در ارتباط با موضوع برجام و اجرای تعهداتشان در این قرارداد  و تهدیدهای آن در استفاده از مکانیزم ماشه علیه ایران گفت: امیدواریم که کشورهای اروپایی در این رویکرد خود تجدید نظر کنند و فرصت نقش آفرینی سازنده را از مجموعه اتحادیه اروپا در ارتباط با این موضوع نگیرند.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با پیشنهاد نتانیاهو به کمیته صلح نوبل مبنی بر اینکه جایزه صلح نوبل به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ارائه شود، گفت: به نظرم در جهانی که به شدت دچار وارونگی شده است و اینکه سابقه صلح نوبل نشان می‌دهد، در زمانی کسی  مثل «نلسون ماندلا» به دلیل سابقه آن‌ها در مبارزه با آپارتاید نامزد دریافت جایزه صلح می‌شود و امروزه طرفی که خودش نماد آپارتاید، تبعیض نژادی و طرفی که نزد دیوان‌های بین‌الملل کیفری، نزد وجدان انسان‌ها متهم به ارتکاب نسل‌کشی و بدترین جنایات است، خودش را در آن حد می‌داند که کسی دیگری را که باز متهم به ارتکاب تجاوز علیه یک کشور مستقل است، به عنوان نامزد صلح معرفی کند  و این موضوع بسیار تاسف بار است.

 وی ادامه داد: در عین حال ما می‌دانیم خیلی نباید به این موضوع اصالت داد. همین جایزه به کسی مثل شیمون پرز هم داده شده است. بنابراین خیلی نمی‌شود خصوصا در جهان کنونی به چنین جایزه‌هایی اصالت داد و باید گفت بیچاره نوبل و بیچاره صلح.

بقایی تاکید کرد: در یک جهان عادلانه و ایده‌آل، قاعدتا یکی از افراد مستحق برای دریافت جایزه‌ نوبل صلح، خانم «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین است که با همه فشارها و تهدیدها، خود را مدافع حقوق ملت فلسطین می‌داند.

اروپایی و آمریکا بدهی بزرگی به ملت ایران دارند

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با درخواست اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها از ایران در مورد موضوع مذاکرات گفت: در این درخواست‌ها نه اصالت، نه جدیت و نه حسن نیت مشاهده می‌شود. با وجود این، همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردم، قرار است  در روز جمعه، نشستی با طرف‌های اروپایی در چارچوب مذاکرات برگزار شود.

وی افزود: طرف‌های اروپایی و آمریکا بدهی بزرگی به ملت ایران دارند، دلیل آن نیز روشن است چون ایران طی دو دهه گذشته همواره بر مسیر دیپلماسی، گفت‌وگو و مذاکره پایبند بوده است.

وی افزود: اگر طرف‌های مقابل اندکی با انصاف به عملکرد خود نگاه کنند، باید قدردان ملت ایران باشند که با وجود بدعهدی‌های گسترده، همچنان با مسئولیت‌پذیری در مسیر دیپلماسی گام برمی‌دارد.

بقایی خاطرنشان کرد: شما نمی‌توانید در میانه یک روند دیپلماتیک، اقدام به تجاوز نظامی علیه ملتی کنید و در عین حال مدعی گفت‌وگو و صلح باشید. این تناقض، فراتر از تعارض در گفتار و رفتار است.

وی با بیان اینکه لازمه اینکه این گفت‌وگوها انجام شود این است که طرف مقابل از خود جدیت نشان دهد به نحوی که هر انسانی با هوش متوسط باور کند که وقتی آنها صحبت از گفت‌وگو می‌کنند در این زمینه جدیت دارند، ادامه داد: چنین چیزی تاکنون برای ما اثبات نشده و بالعکس، اقدامات آن‌ها نشان داده است که متأسفانه از گفت‌وگو به‌عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف جنگ‌طلبانه استفاده کرده‌اند.

ارسال نظر

آخرین اخبار